
Προαναγγελία για «ξαφνικό θάνατο» δημόσιου φορέα, πιθανώς του ΤΕΟ
Συμφωνία για τα θέματα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας επήλθε μεταξύ του Κυρ.Μητσοτάκη και της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο της συμφωνίας προβλέπει και τον «ξαφνικό θάνατο» ενός μικρού ή μεσαίου δημόσιου φορέα, κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρώτος οργανισμός που θα κλείσει θα είναι το Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας. Οι απολυμένοι της ΕΡΤ και εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας πρόκειται να περιληφθούν στις 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013.
Συμφωνία για τα θέματα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας επήλθε μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη και της τρόικας κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο της συμφωνίας προβλέπει και τον «ξαφνικό θάνατο» ενός μικρού ή μεσαίου δημόσιου φορέα, κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρώτος φορέας που θα κλείσει θα είναι το Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας έπειτα από συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείου Μεταφορών.
Ο ξαφνικός θάνατος του Ταμείου Οδοποιίας είχε ουσιαστικά προναγγελθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν πριν από λίγες εβδομάδες «ξήλωσε» το ΔΣ μετά το πόρισμα Ρακιντζή για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και προανήγγειλε την εκκαθάριση του οργανισμού.
Οι απολυμένοι της ΕΡΤ (περίπου 2.000) και εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας που θα αποχωρήσουν (εκτιμάται περίπου 800 – 1.000) πρόκειται να προσμετρηθούν για την επίτευξη του μνημονιακού στόχου των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του 2013.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα ενέκρινε τη λίστα του πρώτου κύματος των 12.500 διαθεσιμοτήτων (στόχος Σεπτεμβρίου), ενώ έδωσε παράταση δύο ή τριών μηνών για την κατάρτιση της λίστας του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας για άλλους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους (στόχος Δεκεμβρίου).
Στη λίστα της διαθεσιμότητας εντάχθηκαν -κατά τις πληροφορίες- και οι περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων.
Ως προς τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων του δεύτερου κύματος θα προκύψει από τον ΕΟΠΥΥ, από ΟΤΑ και από άλλους φορείς που δεν έχουν μέχρι τώρα αξιολογηθεί.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν παθητικό για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου και πως τα ζητήματα του υπουργείου δεν αποτελούν αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442