Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Honda Civic Type R 2015: Υπερτροφοδοτούμενος… σαμουράι

Honda Civic Type R 2015: Υπερτροφοδοτούμενος… σαμουράι

Με ένα δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 280 ίππων θα εφοδιάζεται η νέα γενιά του Civic Type R, η οποία θα αποκαλυφθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.


Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Honda να υιοθετεί τη λύση της υπερτροφοδότησης με σκοπό να εξασφαλίσει την επιθυμητή ισχύ για το νέο Civic Type R επιβεβαιώνονται.

Μια μέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα του πανίσχυρου ιαπωνικού hatchback στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου, στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, η Honda έδωσε στο φως της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό.

Έτσι, λοιπόν, το νέο Honda Civic Type R, το οποίο θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2015 θα διαθέτει έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, η ισχύς του οποίου ενδέχεται να ξεπερνά ακόμη και τους 280 ίππους.

Πέρα από την εντυπωσιακή του απόδοση, το τετρακύλινδρο μοτέρ άμεσου ψεκασμού της Honda -το πρώτο VTEC TURBO που θα γνωρίσει η ευρωπαϊκή ήπειρος- θα πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6.

Οι τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου πραγματοποιούνται αυτήν την εποχή στην πίστα που διατηρεί η Honda στο Tochigi της Ιαπωνίας, ωστόσο, σε προηγούμενα στάδια της εξέλιξής του, το νέο Type R έχει δοκιμαστεί και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Kατά τη διάρκεια των δοκιμών του Type R στην πίστα του Nurburgring, o οδηγός αγώνων Gabriele Tarquini ανέφερε ότι: «Το αυτοκίνητο και τα χαρακτηριστικά του είναι εξαιρετικά. Εντυπωσιάστηκα από την ισχύ και τη ροπή του κινητήρα αλλά και από τις ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί. Το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα ακριβές και πολύ γρήγορο στις αλλαγές κατεύθυνσης. Αυτό το αυτοκίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στις προδιαγραφές του αγωνιστικού μου Civic, σ΄αυτό μπορείς να αντιληφθείς το DNA ενός Type R».

auto.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024