Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήρθε η ώρα για τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του Γιβραλτάρ

Ήρθε η ώρα για τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του Γιβραλτάρ

Ιστορικής σημασίας είναι η Τρίτη για το Γιβραλτάρ. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο τη Σλοβακία, στην πόλη Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Το Γιβραλτάρ έγινε το 54ο μέλος της FIFA τον περασμένο Μάιο μέσα από πολυετείς διεκδικήσεις που εξελίχθηκαν σε αναμέτρηση με την Ισπανία, τη χώρα που αντιστεκόταν στην αναγνώριση της οικείας ομοσπονδίας. Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν, καθώς ο «Βράχος», όπως αποκαλείται διεθνώς η χώρα που ενώνει την Ευρώπη με την Αφρική, θα είναι παρούσα πλέον σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ιστορικής σημασίας είναι η Τρίτη για το Γιβραλτάρ. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο τη Σλοβακία, στην πόλη Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Το Γιβραλτάρ έγινε το 54ο μέλος της FIFA τον περασμένο Μάιο μέσα από πολυετείς διεκδικήσεις που εξελίχθηκαν σε αναμέτρηση με την Ισπανία, τη χώρα που αντιστεκόταν στην αναγνώριση της οικείας ομοσπονδίας. Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν, καθώς ο «Βράχος», όπως αποκαλείται διεθνώς η χώρα που ενώνει την Ευρώπη με την Αφρική, θα είναι παρούσα πλέον σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ένας «ντόπιος», ο Αλέν Μπούλα παλιός ποδοσφαιριστής και υπεύθυνος ακαδημιών που θήτευσε στη Σλοβακία και την Κόζιτσε. «Ονειρό μας να παίξουμε κάποτε εναντίον της Αγγλίας, είναι στο αίμα μας, είναι κληρονομιά μας. Παρότι όμως θέλουμε να παίξουμε κάποτε με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, ακόμα μεγαλύτερο όνειρό μας είναι να τους νικήσουμε!» δήλωσε ο Μπούλα ο οποίος κάλεσε στην εθνική και δύο Αγγλους με επαγγελματική εμπειρία: τον Σκοτ Γουάιζμαν της Μπάρνσλεϊ και τον Ντάνι Χίγκινμποθαμ ο οποίος είναι βετεράνος με τεράστια εμπειρία από την Πρέμιερσιπ.

«Δεν το πίστευα ότι στα 34 μου θα έπαιζα σε διεθνές επίπεδο. Η καριέρα μου πλησιάζει στο λυκόφως κι αυτή ήταν μια σπουδαία ευκαιρία. Δεν το κάνω ούτε για δημόσιες σχέσεις, ούτε για να βγω στο προσκήνιο για μερικές ημέρες. Δεν μου μένουν πολλά χρόνια ακόμα στο ποδόσφαιρο, έτσι στα επόμενα 1-2 θα τα δώσω όλα» είπε ο Χίγκινμποθαμ ο οποίος ξεκίνησε από την πολύ μεγάλη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τέλη του περασμένου αιώνα (1997-2000) και στη συνέχεια έκανε περισσότερες από 200 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με τις Ντέρμπι Κάουντι, Σαουθάμπτον, Στόουκ Σίτι και Σάντερλαντ.

Φέτος μάλλον σκέφτηκε ότι η πλησίαζε η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του και συμφώνησε να παίξει στην 5η κατηγορία με την Τσέστερ. Ομως, η καταγωγή της μητέρας του από το Γιβραλτάρ, τού έδωσε την ευκαιρία να θυμηθεί τα… νιάτα του.

Αρχηγός της ομάδας είναι ο Τζόζεφ Τσιπολίνα με θητεία στην β’ και την γ’ κατηγορία της Ισπανίας, ενώ ο 25χρονος Λίαμ Γουόκερ έχει ένα πέρασμα από τη γ’ Αγγλίας και την Πόρτσμουθ. Έδρα της ομάδας θα είναι το Αλγκάρβε, μέχρι νεωτέρας.

Πάντως, θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να γίνει επίσημος αγώνας εθνικών ομάδων εντός Γιβραλτάρ, καθώς το χωρητικότητας 2.000 θεατών «Βικτόρια» απέχει πολύ από τα ελάχιστα στάνταρ της FIFA.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024