Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση μνήμης για τη Λιλή Ζωγράφου διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS

Εκδήλωση μνήμης για τη Λιλή Ζωγράφου διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS

Εκδήλωση μνήμης για την καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και και ώρα 19:00 μ.μ., στο Public Συντάγματος.

Εκδήλωση μνήμης για την καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και και ώρα 19:00 μ.μ., στο Public Συντάγματος.

Η Λιλή Ζωγράφου είχε μια μακρά σχέση με τα Παιδικά Χωριά SOS, γιατί το ανήσυχο και πάντα ανατρεπτικό πνεύμα της, ήταν πολύ κοντά στον διαφορετικό τρόπο προστασίας, που είχαν καθιερώσει τα Παιδικά Χωριά SOS από παλιά: Μητέρα SOS, ένα σπίτι, αδέλφια.

Η Λιλή Ζωγράφου ήταν μία καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, που γεννήθηκε το 1922 και πέθανε το 1998. Ξεχώριζε για την πνευματική ελευθερία, την εγρήγορση και την έντιμη μαχητικότητα, που την διέκρινε όχι μόνο στα δημοσιογραφικά της άρθρα αλλά και στα 24 βιβλία (μυθιστορήματα, νουβέλες και δοκίμια) που δημοσίευσε και έχουν κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις. Έγραψε σημαντικά δοκίμια για Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Επιπλέον, το μυθιστόρημά της «Η αγάπη άργησε μια μέρα» (1994) διασκευάστηκε για την ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος της υπήρξε αντισυμβατικός και χαρακτηρίστηκε ως η σκοτεινή θεά Εκάτη της λογοτεχνίας μας.

Με την διαθήκη της μάλιστα όρισε τα συγγραφικά δικαιώματα των έργων της, να περιέλθουν στα Παιδικά Χωριά SOS, ενισχύοντας έτσι οικονομικά τους σκοπούς τους.

Φέτος, που συμπληρώνονται 15 χρόνια από τον θάνατό της, τα Παιδικά Χωριά SOS τιμώντας την μνήμη αυτής της ξεχωριστής γυναίκας-συγγραφέως-δημοσιογράφου, οργανώνουν τιμητική εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Public.

Ομιλητές θα είναι ο ποιητής Γιώργος Χρονάς και ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης.
Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης θα σχολιάσει μία «αυτό-συνέντευξη» της Λιλής Ζωγράφου και ο Μίλτος Πασχαλίδης με την κιθάρα του θα συνοδεύσει μουσικά.

Είσοδος ελεύθερη.

health.in.gr

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024