Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Γεωργιάδη - Κακλαμάνη για τους διοικητές των νοσοκομείων

Κόντρα Γεωργιάδη – Κακλαμάνη για τους διοικητές των νοσοκομείων

Την πιστή τήρηση του νόμου 4052 για τη στελέχωση των νοσοκομείων, «που ψηφίσαμε μαζί», επικαλέστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη (ΠΑΣΟΚ) περί κομματικών παρεμβάσεων στην τοποθέτηση των νέων διοικητών.

Την πιστή τήρηση του νόμου 4052 για τη στελέχωση των νοσοκομείων, «που ψηφίσαμε μαζί», επικαλέστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη (ΠΑΣΟΚ) περί κομματικών παρεμβάσεων στην τοποθέτηση των νέων διοικητών.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κακλαμάνης διαπίστωσε «αδιαφάνεια και παρασκήνιο» στις τοποθετήσεις των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων και δήλωσε απολύτως αντίθετος σε οποιαδήποτε κομματική συναλλαγή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής.

«Η χώρα βρίσκεται επί ξηρού ακμής» παρατήρησε ο κ. Κακλαμάνης. «Τι να πω για επιλογές όπως στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο; Απομακρύνεται ένας άνθρωπος με μεταπτυχιακά, προϋπηρεσία, εξαφάνιση του περίφημου ελλείμματος -σεις ο ίδιος είπατε πως περιορίστηκε κατά ένα τρίτο η περίφημη φαρμακευτική δαπάνη- και πηγαίνει διοικητής ένας πολιτευτής του 1993 της Πολιτικής Άνοιξης» κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ζητώντας παράλληλα να κατατεθούν τα βιογραφικά των νέων διοικητών και στοιχεία της κίνησης χρέους ισολογισμού των ετών 2009- 2012.

«Αδικείτε τη διαδικασία επιλογής των διοικητών. Μαζί έχουμε ψηφίσει το νόμο 4052 και η διαδικασία που προβλέπει για τον ορισμό των διοικητών, ετηρήθη κατά κεραία» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. «Αυτό σημαίνει πως όσοι βρίσκονταν στην τελική λίστα επιλογής του υπουργού, είχαν προηγουμένως περάσει απ’ την αρμόδια Επιτροπή, όπου συμμετέχει και το ΑΣΕΠ».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, επίσης, πως δεν δύναται να δημοσιοποιήσει όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων διοικητών, καθώς πολλοί υποψήφιοι είχαν ζητήσει να μην δημοσιοποιηθεί η απόρριψη του φακέλου τους και η ανακοίνωσή του θα προσέκρουε στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Όλα τα βιογραφικά πρέπει να τα καταθέσετε -και από κει και πέρα είναι ζήτημα τιμής για όποιον λαμβάνει γνώση, να μην τα βγάζει στον αέρα» απάντησε ο Απόστολος Κακλαμάνης. «Εδώ, έχω υπόψη μου και άλλες περιπτώσεις εκτός του Σισμανόγλειου – στην Πάτρα, στο νοσοκομείο θώρακος, στο Καραμανδάνειο. Στη Θεσσαλονίκη στέλνει κάποιος τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό, και διώχνετε κάποιον ειδικό, με σπουδές και διοίκηση νοσοκομείων στη Γερμανία. Εδώ δεν τον θέλαμε, επέστρεψε πίσω στη Γερμανία και βάλαμε κάποιον που σπεύδει να στείλει τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό…» υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης.

«Πράγματι, η κυρία διοικήτρια του Σισμανογλείου υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη. Όμως υπήρξε διοικήτρια επί τέσσερα χρόνια και δεν μπορεί να μένει κανείς στην ίδια θέση για πάντα, γιατί δημιουργούνται παρερμηνείες» ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας. «Έχω εγώ ο ίδιος μιλήσει μαζί της και θα αξιοποιηθεί σε θέση στην Υγειονομική Περιφέρεια. Όσο για τον κύριο που έκανε το τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό, δεν πήγε σε καμία Περιφέρεια. Δεν μπαίνει σε κανένα νοσοκομείο» συμπλήρωσε.

Ο Κακλαμάνης, δεν έπρεπε να πάει στον Βαξεβάνη
Αίσθηση προκάλεσε, κατά τα άλλα, η παρατήρηση του υπουργού Υγείας ότι ο κ. Κακλαμάνης δεν έπρεπε να εμφανιστεί σε εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη με τις ίδιες κατηγορίες, καθώς «κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα είχαν όντως ασκήσει πιέσεις για την επιλογή των διοικητών».

«Ο κ. Βαξεβάνης κατηγορήθηκε από την Επιτροπή της Βουλής πως αλλοίωσε την λίστα Λαγκάρντ και δεν προσήλθε να απαντήσει. Κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο και θέλει να τον κλείσει φυλακή», υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν είμαι απόλυτος. Και απόλυτος δεν είναι ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος. Ενοχλείται όταν κάποιος απευθύνει μία κατηγορία και ταυτόχρονα δεν προσκομίζει τα στοιχεία της κατηγορίας», απάντησε ο Απόστολος Κακλαμάνης. Όσο για τη συμμετοχή του στη ραδιοφωνική εκπομπή, «ήταν δική μου τιμή που εισηγήθηκα τον νόμο 1730 (σ.σ. ο νόμος για την ΕΡΤ), τον οποίο κατήργησε η κυβέρνηση για να κάνει αυτό το περίεργο κατασκεύασμα που δεν εψήφισα. Στο ραδιόφωνο μπορεί να πει κανείς την άποψή του, ενώ στην τηλεόραση οι βουλευτές πρέπει να συμπεριφέρονται σαν νευρόσπαστα», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα έκανα υποδείξεις για το πού θα πάτε. Απλώς έκανα αναφορά στην επιλογή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Ο κ. Κακλαμάνης, δεν έπρεπε να πάει στον κ. Βαξεβάνη», επέμεινε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης είπε: «Είστε εδώ ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας για να ελεγχθείτε και αξιοποιείτε το βήμα της Βουλής για να απευθύνετε αξιολογικές κρίσεις και κατηγορίες εναντίον ενός Έλληνα πολίτη που δεν βρίσκεται εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

«Θα δεχόμουν απολύτως την ένστασή σας, αν αυτό το κάνατε κάθε φορά που αναφερόταν όνομα πολίτη που δεν είναι παρών. Όταν συνάδελφοι αναφέρονται στη γυναίκα μου, για το αν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, δεν σας είδα να λέτε πως δεν είναι εδώ», απάντησε ο υπουργός Υγείας. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτές της αναφέρονται συχνά σε ονόματα επιχειρηματιών. Θεωρώ την παρατήρησή σας προσβλητική» πρόσθεσε.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024