Ελεύθερες οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για την κακοποίηση τυφλής
Ελεύθερες με τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, που συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι κρατούσαν επί ένα χρόνο «φυλακισμένη» και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε.
Ελεύθερες με τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, που συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι κρατούσαν επί ένα χρόνο «φυλακισμένη» και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε.
Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, απάτη, παράνομη κατακράτηση, υπεξαγωγή εγγράφων και ενδοοικογενειακή βία, αδικήματα από τα οποία μόνο το πρώτο είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενες, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν η αδελφή και η ανιψιά της τυφλής, αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται. Απολογούμενες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα με τη θέλησή της εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα της 64χρονης αδελφής της.
Σε ό,τι αφορά την κατηγορία ότι αφαίρεσαν από την παθούσα την αστυνομική της ταυτότητα και τα βιβλιάρια καταθέσεων, όπως έγινε γνωστό, είπαν ότι αυτό συνέβη διότι ήταν συνδικαιούχοι στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και επιπλέον συμπλήρωναν τα απαιτούμενα έγγραφα για λογαριασμό της προκειμένου εκείνη να λαμβάνει τα προνοιακά επιδόματα.
Αρνήθηκαν δε κατηγορηματικά ότι άσκησαν βία εναντίον της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
- Το… δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ – Γιατί ο Στάρμερ δεν το πήρε μαζί του
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442