Στο Eurogroup ο Στουρνάρας με φόντο τις «διαρροές» για το πρόγραμμα
Ενημέρωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα παράσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup o Γ.Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικα. Δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης από τις εμπρηστικές παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Ενημέρωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα παράσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup o Γ.Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικα. Δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση.
Στη συνεδρίαση (16:00) θα διαφανεί το εάν οι εταίροι ενστερνίζονται τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων το 2014 και όχι οριζόντων παρεμβάσεων, ενώ θα καταδειχθούν και οι προθέσεις τους σε ζητήματα που άπτονται της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης από τις εμπρηστικές παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον «πρωταίτιο», τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group αυστριακό Τόμας Βίζερ.
Αλλά και οι εκπρόσωποι της τρόικα Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ αναμένεται να τονίσουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά δεν υφίσταται χάσμα «μιλίων και δισεκατομμυρίων» που χωρίζουν την Αθήνα από τους δανειστές.
Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup για τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013, τα οποία είναι καλύτερα πέραν από κάθε προσδοκία, για την σταδιακή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και για τους τρόπους που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,55% του ΑΕΠ το 2014.
Οι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα επιστρέψουν την Παρασκευή στην Αθήνα, ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παραμείνει και για την συνεδρίαση του Ecofin και θα επιστρέψει το Σάββατο.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442