Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κ.Μητσοτάκης: Η μεταπολίτευση «φέρει το στίγμα» της υπουργικής ατιμωρησίας

Κ.Μητσοτάκης: Η μεταπολίτευση «φέρει το στίγμα» της υπουργικής ατιμωρησίας

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να προχωρήσουν «απολύτως απαραίτητες θεσμικές αλλαγές», ανάμεσα στις οποίες είναι και η κατάργηση του άρθρου για ατιμωρησία των υπουργών. «Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής της υπουργικής ατιμωρησίας» λέει ο πρώην πρωθυπουργός.

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να προχωρήσουν «απολύτως απαραίτητες θεσμικές αλλαγές», ανάμεσα στις οποίες είναι και η κατάργηση του άρθρου για ατιμωρησία των υπουργών.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι «η κοινωνία βράζει» και πως οι Ελληνες απαιτούν δικαιοσύνη, προτείνοντας η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να «καθίσει» και υπουργούς στο εδώλιο.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισημαίνει την ανάγκη ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με κάθε Ελληνα πολίτη και προσθέτει: «Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα;».

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετείται και στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου έπειτα και από τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

«Τα τελευταία 70 χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική, όταν η αριστερά στερεύει από ιδέες θυμάται την απλή αναλογική», λέει ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας σαφέστατη τη διαφωνία του με την πιθανότητα να εφαρμοστεί αυτό το εκλογικό σύστημα στη χώρα.

Ειδικά σε αυτή τη φάση, υποστηρίζει, «η απλή αναλογική θα ήταν καταστροφική» καθώς θα οδηγούσε σε ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι χρειάζεται τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να μην διευκολύνεται η πρόωρη διάλυση της Βουλής παρά μόνο για σοβαρούς λόγους προκρίνοντας την άποψη ότι κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλεί την τετραετία της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024