Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεταμένες οι σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας λόγω της NSA, παραδέχεται ο Τζον Κέρι

Τεταμένες οι σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας λόγω της NSA, παραδέχεται ο Τζον Κέρι

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται ότι το τσουνάμι αποκαλύψεων για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις στη Γερμανία -με στόχο και την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ- έχουν προκαλέσει «εντάσεις» στις διμερείς σχέσεις, αλλά υπογραμμίζει ότι Ουάσινγκτον και Βερολίνο έχουν «ισχυρές σχέσεις». Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει την «εγκαρδιότητα» με την οποία οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν «τους Αμερικανούς γενικά και εμένα προσωπικά», μιλώντας για τις «θαυμάσιες παιδικές αναμνήσεις» που έχει από το Βερολίνο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται ότι το τσουνάμι αποκαλύψεων για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις στη Γερμανία -με στόχο και την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ- έχουν προκαλέσει «εντάσεις» στις διμερείς σχέσεις, αλλά υπογραμμίζει ότι Ουάσινγκτον και Βερολίνο έχουν «ισχυρές σχέσεις».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild, ο Κέρι δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει την «εγκαρδιότητα» με την οποία οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν «τους Αμερικανούς γενικά και εμένα προσωπικά», μιλώντας για τις «θαυμάσιες παιδικές αναμνήσεις» που έχει από το Βερολίνο. «Αγαπώ τη Γερμανία» τόνισε.

Υπό την πίεση βουλευτών, η γερμανική κυβέρνηση μελετά τώρα την πιθανότητα να καταθέσει στη Μόσχα για την υπόθεση αυτή ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ‘Εντουαρντ Σνόουντεν.

«Χωρίς αμφιβολία η κατάσταση αυτή οδήγησε σε ένταση με τη Γερμανία και τους Γερμανούς», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Ωστόσο, η σχέση μας είναι ισχυρή και θα παραμείνει ισχυρή. Στις δύσκολες στιγμές, οι φίλοι συνεργάζονται με ειλικρίνεια και αμοιβαίο σεβασμό και η Γερμανία είναι από τους μεγαλύτερους φίλους των ΗΠΑ και από τους πιο σημαντικούς συμμάχους μας» δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Χαρακτηρίζοντας τη γερμανίδα καγκελάριο «εξαιρετική εταίρο», ο Κέρι εκτιμά ότι ζητήματα όπως η Συρία, το Ιράν ή η συμφωνία ελεύθερων ανταλλαγών ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και την ΟΥάσινγκτον, είναι «πολύ σημαντικά για να μην προχωρήσουμε μαζί». «Θα ξεπεράσουμε λοιπόν μαζί την κατάσταση αυτή» τόνισε ο Κέρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024