Ερώτηση Μιχαλολιάκου προς Σαμαρά για παρακολουθήσεις βουλευτών της ΧΑ
Ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ο κρατούμενος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σχετικά με τις «παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
Ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ο κρατούμενος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σχετικά με τις «παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
Στην ερώτησή του, ο κ. Μιχαλολιάκος επικαλείται τα «δημοσιεύματα στον Τύπο και τις διαρροές από αξιόπιστες αστυνομικές και δικαστικές πηγές», τα οποία «καταδεικνύουν ότι οι αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας έχουν εμπλακεί σε παρακολουθήσεις κοινοβουλευτικών προσώπων».
Ειδικά για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι «υπάρχει και ένα άλλο πραγματικά ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο, σχετικά με την ύπαρξη των παρακολουθήσεων», το ό,τι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Καλλιόπη Νταγιάντα, στον ίδιο και ενώπιον των νομικών του, όταν τον κάλεσε για να του απαγγελθούν κατηγορίες, του ανέφερε ότι «η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της περιεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, τις οποίες θεωρεί σύννομες και οι οποίες έγιναν σε προγενέστερο χρόνο της 17ης Σεπτεμβρίου 2013».
Ωστόσο, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι στα αντίγραφα της δικογραφίας που έλαβε διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν πουθενά καταγραφές τέτοιων συνακροάσεων. Ο πρωθυπουργός, ερωτάται από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής ποιο ή ποια πρόσωπα έδωσαν εντολή για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και αν θα διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των παράνομων παρακολουθήσεων.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).