Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ξενοφοβία θα μας κοστίσει πολύ ακριβά προειδοποιεί ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

Η ξενοφοβία θα μας κοστίσει πολύ ακριβά προειδοποιεί ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

Να μην υποκύπτουν στις «σειρήνες» της ξενοφοβίας, η οποία «μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στη χώρα», κάλεσε τους πολίτες της Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι στη σκιά μαζικών διαδηλώσεων εθνικιστών με κεντρικό αίτημα να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία και να προωθηθεί ο επαναπατρισμός των μεταναστών που δεν βρίσκονται στη χώρα νόμιμα.

Να μην υποκύπτουν στις «σειρήνες» της ξενοφοβίας, η οποία «μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στη χώρα» κάλεσε τους πολίτες της Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι.

«Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες να μην υποκύπτουν σε διαθέσεις ξενοφοβίας. Αυτό θα μας κοστίσει πολύ ακριβά τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εθνικιστών, με κεντρικό αίτημα να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία και να προωθηθεί ο επαναπατρισμός των μεταναστών που δεν βρίσκονται στη χώρα νόμιμα.

Αφορμή για τη διαδήλωση και για το συλλαλητήριο της Κυριακής μερικών χιλιάδων εθνικιστών στη Σόφια, αποτέλεσε η επίθεση Αλγερινού μετανάστη εναντίον πωλήτριας καταστήματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο ο δράστης προσπάθησε να ληστέψει.

Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στην 20χρονη πωλήτρια, την οποία τραυμάτισε δέκα φορές στο πρόσωπο, στα χέρια και στο λαιμό, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής.

«Εκείνοι, τους οποίους αποκαλούν ‘πρόσφυγες’, έδειξαν το αληθινό πρόσωπό τους. Είναι φονιάδες, είναι τρομοκράτες. Εμείς καταθέσαμε στη Βουλή πρόταση να επαναπατριστούν στις χώρες, από τις οποίες ήρθαν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του εθνικιστικού «Ατάκα» Βόλεν Σίντεροφ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εθνικιστών.

Η κατάσταση της κοπέλας είναι σταθερή και η ζωή της είναι εκτός κινδύνου.

Η βουλγαρική αστυνομία καταζητεί τον Σαλαχεντίν Μπιν Αλαντίν (20 ετών), πολίτη Αλγερίας, ως ύποπτο δράστη της επίθεσης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, Σύροι πρόσφυγες που μένουν σε κέντρο προσωρινής εγκατάστασης στη Σόφια διαβεβαίωσαν τους Βούλγαρους πολίτες, ότι «ήρθαν στη Βουλγαρία για να αναζητήσουν άσυλο με ειρηνικές προθέσεις και με μοναδικό σκοπό να προστατεύσουν τη ζωή και την υγεία των παιδιών τους κι όχι για να παραβιάσουν τη δημόσια τάξη και να απειλούν το βουλγαρικό λαό» όπως γράφουν.

Οι πρόσφυγες χαιρέτισαν τις προσπάθειες των βουλγαρικών Αρχών να συλλάβουν τον δράστη της επίθεσης ώστε να υποστεί τις συνέπειες του νόμου, όπως γράφουν στην ανοιχτή επιστολή τους, τα βασικά σημεία της οποίας δημοσιεύει ο σημερινός Τύπος.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι χωριού της Βόρειας Βουλγαρίας απέκλεισαν για μερικές ώρες το δρόμο που συνδέει την πόλη Πλέβεν (Πλέβνα) με τη Σόφια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση των Αρχών να προσαρμόσουν παλιούς στρατώνες κοντά στο χωριό Τελίς σε προσφυγικό κέντρο.

Ο αποκλεισμός τερματίστηκε μετά τις διαβεβαιώσεις από τον διοικητή της περιφέρειας Πλέβεν ότι οι εργασίες κατασκευής του κέντρου θα συνεχιστούν μόνο ύστερα από λεπτομερή ενημέρωση και διάλογο με αρμόδιους εκπροσώπους της Πολιτείας και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού πληθυσμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024