Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φουλ του ντέρμπι στην Α1 Γυναικών με Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Φουλ του ντέρμπι στην Α1 Γυναικών με Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Η δεύτερη στροφή της Α1 Γυναικών (4η αγωνιστική) περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, με το ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ να ξεχωρίζει, ωστόσο και οι έξι αγώνες παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός (που ηττήθηκε με 3-0 στα Βριλήσσια) υποδέχεται την ΑΕΚ που προέρχεται από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Η δεύτερη στροφή της Α1 Γυναικών (4η αγωνιστική) περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, με το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ να ξεχωρίζει, ωστόσο και οι έξι αγώνες παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός (που ηττήθηκε με 3-0 στα Βριλήσσια) υποδέχεται την ΑΕΚ που προέρχεται από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

«Η αντίπαλος μας κάνει πρωταθλητισμό την τελευταία τριετία και δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστεί από την ατυχία που είχε στην Ευρώπη, ούτε από την κούραση, αφού πλέον έχει εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Ρούσης ο οποίος σ’ αυτό το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι για την ομάδα του περιμένει «να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό μπροστά στον κόσμο μας και να προσφέρουμε καλό θέαμα απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τα φαβορί για τον τίτλο».

Οι πράσινες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα σε αντίθεση με την ΑΕΚ που μπορεί να έχει στην αποστολή της Φερνάντεθ, Γιόσοβιτς ωστόσο αυτό θα συμβεί για ψυχολογικούς λόγους καθώς αμφότερες είναι ακόμη ανέτοιμες και δεν θα αγωνιστούν, ενώ η Γιακουμή (θλάση α’ βαθμού στο γαστροκνήμιο) θα δοκιμάσει το πόδι της πριν την έναρξη του αγώνα.

«Είναι ένα ματς μεταξύ δυο ομάδων που θεωρητικά θα είναι στην πρώτη τετράδα και πάντα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟ θέλει να επωφεληθεί των απουσιών και της κόπωσης που έχουμε, αλλά εμείς όσοι παίξουμε θα πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας και να δώσουμε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις αθλήτριες μου και πιστεύω ότι θα γίνει ένας ωραίος αγώνας σε κόσμιο περιβάλλον, όπως έγινε και πέρσι στα μεταξύ μας παιχνίδια».

Στο Ζηρίνειο ο Ηρακλής Κηφισιάς θα υποδεχθεί τα Βριλήσσια στο μίνι αθηναϊκό ντέρμπι. Ο Ηρακλής πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα με αρκετές αθλήτριες να ταλαιπωρούνται από ίωση ωστόσο όπως τόνισε ο Σπύρος Χουντουμάδης: «Σ’ αυτό το παιχνίδι πρωτίστως μας ενδιαφέρει η βελτίωση της εικόνας της ομάδας έτσι ώστε να ανεβάσουμε και την ψυχολογία μας. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα κι αυτό που θέλουμε είναι σιγά, σιγά να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο».

Στα Βριλήσσια ο Μανώλης Ρουμελιώτης δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα κι αυτό που θέλει από την ομάδα του είναι «να δείξουμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, φεύγοντας από το Ζηρίνειο χωρίς απώλειες γιατί ακολουθεί μια δύσκολη εβδομάδα κι αυτά τα τρία ματς που έχουμε με Ηρακλή Κηφισιάς, Μαρκόπουλο, Πανναξιακό θέλουν μεγάλη προσοχή».

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για τον Πανναξιακό που θα υποδεχθεί στο ντέρμπι των νεοφώτιστων τον ΕΟ Σταυρούπολης.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί θέλω η ομάδα μου να πραγματοποιήσει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα», τόνισε ο Ζόραν Κόβαζιτς και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας και προσωπικά περιμένω ότι θα παίξουμε ακόμη καλύτερα συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι, απέναντι όμως σε μια ομάδα η οποία θέλει μεγάλη προσοχή αφού κάνει πολύ λίγα λάθη στο παιχνίδι της και δείχνει πολύ διαβασμένη».

Στον ΕΟΣ ο Δημήτρης Σολκίδης δεν υπολογίζει μόνο στην Αριστέα Γιακούμπ με τον ίδιο να σημειώνει ότι: «Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην καλή εμφάνιση που κάναμε στο ματς με τον Ηρακλή Κηφισιάς και να χαρούμε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι και το φαβορί της συνάντησης».

Στα Μεσόγεια το Μαρκόπουλο θα υποδεχθεί τον νταμπλούχο Ολυμπιακό με τον Γιάννη Ορφανό να μην υπολογίζει και σ’ αυτό το ματς τις Κάρλσον, Πολυδώρου.

«Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματα μας και κυρίως με την απουσία της Κίντρα. Δουλεύουμε όμως πολύ και προσπαθούμε να καλύψουμε όσο μπορούμε το κενό της κι αυτό θα κάνουμε και κόντρα στον Ολυμπιακό», είπε ο Γιάννης Ορφανός και συνέχισε: «Οι δυσκολίες του παιχνιδιού είναι δεδομένες, αφού υποδεχόμαστε τον πρωταθλητή, αλλά αν μας το επιτρέψουν θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Σημαντική απουσία θα υπάρχει και στον Ολυμπιακό καθώς ο Γιάννης Νικολάκης δεν θα έχει στη διάθεση του την Μανωλίνα Κωνσταντίνου.

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Το Μαρκόπουλο είναι γενικά μια μαχητική ομάδα εμείς έχουμε αφήσει πίσω την Ευρώπη και το μυαλό μας είναι πίσω στο πρωτάθλημα. Υπάρχει κόπωση, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε Τετάρτη, Σάββατο και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τη νικηφόρα πορεία μας».

Χωρίς την Βραζιλιάνα Ντα Σίλβα θα παραταχθούν οι Ίωνες στο πρώτο τους εντός έδρας ματς, ενώ οι Μακεδόνες που δίνουν δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην Αθήνα δεν έχουν προβλήματα.

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε καθώς κι ο αντίπαλος έχει τους ίδιοςυ στόχους μας εμάς. Ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη αγωνιστική και αν θέλουμε να λέμε ότι και του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στην Α1, παρόλο που τίποτα δεν τελειώνει μετά από δύο αγωνιστικές, πρέπει να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο τεχνικός των Ιώνων Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Από την πλευρά του ο προπονητής των Μακεδόνων Μανώλης Σκουληκάρης τόνισε: «Για μας αυτό το ματς είναι σαν πρεμιέρα αφού κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ένα τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε. Είναι δύσκολο ματς, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη κι αυτός που θα διαχειριστεί καλύτερα το άγχος θα έχει και το προβάδισμα. Αν πάντως πιάσουμε τα δικά μας στάνταρντς πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής θα πέσει στο Κατσάνειο όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΟΠΕ Ρεθύμνου.

«Μετά την πολύ καλή εμφάνιση που κάναμε στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ πιστεύω ότι αύριο θα πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη. Είμαστε πλήρης, παίζουμε εντός έδρας με τον κόσμο στο πλευρό μας και παρόλο που ο αντίπαλος μας είναι μια καλή κι υπολογίσιμη ομάδα, πιστεύω ότι εμείς θα κερδίσουμε», δήλωσε ο Κώστας Ιωαννίδης.

Χωρίς προβλήματα θα ταξιδέψει και το Ρέθυμνο στην Θεσσαλονίκη με τον Μιχάλη Χαχαγιόπουλο να χαρακτηρίζει τον Ηρακλή ως «μία πολύ καλή ομάδα που το έδειξε και στο προηγούμενο παιχνίδι. Θεωρώ ότι τους έχουμε αναλύσει σωστά κι αν έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας, αφού θα το πω για μια ακόμη φορά ότι μας λείπουν οι αγώνες, τότε το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα παρακολουθήσει όμορφο θέαμα κι ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 2/11/2013
Πανελληνίου, 15.00, ΑΟ Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Ζηρινείου, 15.30, ΓΣΚ Ηρακλής – ΦΟ Βριλησσίων
Μαρκόπουλου, 18.00, ΑΟ Μαρκοπούλου – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός – ΕΟ Σταυρούπολης
Ν. Ιωνίας, 19.00, ΑΣΠ Ίωνες – ΑΣ Μακεδόνες
Κατσάνειο, 20.00, ΓΣ Ηρακλής – ΟΠ Ρεθύμνου

*H ΕΟΠΕ θα καλύψει σε live streaming αγώνες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας (
www.volleyball.gr).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024