Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

Διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 7 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο από πυροβολισμούς αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ένας ακόμα τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τραύμα στη θωρακική χώρα.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 7 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο από πυροβολισμούς αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ένας ακόμα τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τραύμα στη θωρακική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν πολλές φορές με όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών, εναντίον των θυμάτων.

Οι δράστες σταματησαν τη μοτοσικλέτα πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Κατευθύνθηκαν στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Έξω από το κτίριο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν και δολοφόνησαν τα δύο άτομα ενώ τραυμάτισαν σοβαρά το τρίτο –άλλος ένας πρόλαβε να κρυφτεί στα γραφεία– και στη συνέχεια διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου. Αργότερα, μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν οι δράστες, βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Αυξεντίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, οι δράστες αφού έριξαν δύο φορές σε κάθε θύμα, στη συνέχεια πυροβόλησαν τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές τον καθένα. Το ίδιο επιχείρησαν και με τον τρίτο που διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τον τόπο του εγκλήματος έχουν περισυλλεγεί 12 κάλυκες, που θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι η τρομοκρατική ενέργεια. Η ηγεσία της Εισαγγελίας ενημερώνεται συνεχώς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις έρευνες που ήδη έχει αρχίσει η Αντιτρομοκρατική, ενώ επισήμως οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την Εισαγγελία Πρωτωδικών επισημαίνεται ότι «εδώ και αρκετή ώρα την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική υπό την εποπτεία του εισαγγελέα τρομοκρατίας κ. Κώστα Τζαβέλλα και κλιμάκιο εισαγγελέων βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε έρευνα ή ενέργεια χρειαστεί».

Τα θύματα

Οι δύο νεκροί,Γιώργος Φουντούλης, γεννημένος το 1986, και Μανώλης Καπελώνης, γεννημένος το 1991, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Ο 29χρονος τραυματίας, Αλέξανδρος Γέροντας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ.Γεννηματας, είναι βαριά τραυματισμένος, οδηγηθηκε στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί να διασωθεί. Φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο, και κατά τη διάρκεια της εγχείρισης, οι χειρουργοί αφαίρεσαν από το Γέροντα, πατέρα δυο παιδιών, σφαίρα από τη σπλήνα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, o εκπρόσωπος τη Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, είπε ότι οι νεκροί ήταν μέλη του κόμματος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση, λέγοντας ότι ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας κατέβηκε και πυροβόλησε τα θύματα από πολύ μικρή απόσταση. «Τους πυροβολούσαν ακόμη και όταν ήταν στο έδαφος, μέχρι να αδειάσουν τα όπλα τους» πρόσθεσε.

Οι νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε στους δημοσιογράφους και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

«Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΧΑ, στην οποία υπογραμμίζεται πως το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, επιφορτισμένα με την περιφρούρηση των γραφείων.

Η λεωφόρος Ηρακλείου έκλεισε για ώρες στο σημείο της επίθεσης. Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έγινε σε όλη την περιοχή του Ν.Ηρακλείου.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛ.Α.Σ και στελέχη της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε και έμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Την έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
{{{ map }}}

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες αυτό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» τόνισε το ΠΑΣΟΚ.

«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, και κάλεσε «σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση».

Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024