Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέντε υπόπτοι συνελήφθησαν για την «τρομοκρατική επίθεση» στην Τιενανμέν

Πέντε υπόπτοι συνελήφθησαν για την «τρομοκρατική επίθεση» στην Τιενανμέν

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε πέντε υπόπτους σχετικά με την «τρομοκρατική επίθεση», όπως την χαρακτήρισε και επίσημα, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 38 στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου τη Δευτέρα. Τα ονόματα των υπόπτων, όπως και των (νεκρών) δραστών παραπέμπουν σε καταγωγή από την επαρχία Σιντζιάνγκ, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Ουιγούροι.

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε πέντε υπόπτους σχετικά με την «τρομοκρατική επίθεση», όπως την χαρακτήρισε και επίσημα, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 38 στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου τη Δευτέρα.

Τα ονόματα των υπόπτων, όπως και των (νεκρών) δραστών, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και παραπέμπουν σε καταγωγή από την επαρχία Σιντζιάνγκ, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Ουιγούροι.

«Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν δέκα ώρες μετά τα γεγονότα, τα οποία χαρακτηρίζονται πλέον τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως το επεισόδιο της Δευτέρας στην πλατεία Τιενανμέν ήταν μια «σχεδιασμένη, οργανωμένη, προμελετημένη, βίαιη τρομοκρατική επίθεση»..

Οι αρχές και το σύνολο του επίσημου κινεζικού Τύπου αρνούνταν ως τώρα να παραδεχθούν ρητά πως η καρδιά του Πεκίνου μπορεί να έγινε το θέατρο μιας επίθεσης. Η πλατεία Τιενανμέν είναι το νευραλγικό κέντρο της εξουσίας στην Κίνα.

Τη Δευτέρα, στην πλατεία αυτή, όχημα έπεσε πάνω σε τουρίστες και αστυνομικούς πριν τυλιχθεί στις φλόγες μπροστά από την είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης, κάτω από το μεγάλο πορτρέτο του Μάο Τσετούνγκ. Τριάντα οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Το CCTV διευκρίνισε, επικαλούμενο την αστυνομία, ότι οι τρεις επιβάτες του οχήματος ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

Οι πέντε συλλήψεις υπόπτων επιβεβαιώθηκαν με τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα, σύμφωνα με το οποίο η αστυνομία κατέσχεσε από το όχημα μαχαίρια, δοχεία βενζίνης και ένα πανό με «εξτρεμιστικό θρησκευτικό περιεχόμενο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024