Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Ο εμπλουτισμός ουρανίου συνεχίζεται κανονικά

Ιράν: Ο εμπλουτισμός ουρανίου συνεχίζεται κανονικά

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη συνεχίζει κανονικά τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20%. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου της χώρας. «Η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου και ράβδων καυσίμου (σ.σ. για τον ερευνητικό αντιδραστήρα του Ιράν) συνεχίζονται, δεν υπήρξε καμία διακοπή» ανέφερε ο Σαλεχί, διαψεύδοντας τις δηλώσεις βουλευτή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε υποστηρίξει ότι η παραγωγή σταμάτησε.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη συνεχίζει κανονικά τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20%. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου της χώρας.

«Η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου και ράβδων καυσίμου (σ.σ. για τον ερευνητικό αντιδραστήρα του Ιράν) συνεχίζονται, δεν υπήρξε καμία διακοπή» ανέφερε ο Σαλεχί, διαψεύδοντας τις δηλώσεις βουλευτή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε υποστηρίξει ότι η παραγωγή σταμάτησε.

«Τα καύσιμα για τον αντιδραστήρα της Τεχεράνης παράγονται κανονικά και κάθε μήνα παραδίδονται οι απαραίτητες ποσότητες ράβδων καυσίμου» πρόσθεσε.

Το περασμένο Σάββατο ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ιράν, Αλαεντίν Μπορουτζερντί είχε δηλώσει ότι συνεχίζεται η παραγωγή, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς που είχε κάνει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Χοσεΐν Νακαβί Χοσεϊνί.

Ο εμπλουτισμός ουρανίου από το Ιράν συνιστά ένα από τα βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης που ανησυχεί ότι το ουράνιο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 90%, για στρατιωτική χρήση.

Το Ιράν επιμένει ότι έχει δικαίωμα να εμπλουτίζει ουράνιο στο έδαφός του και ότι η παραγωγή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ερευνητικούς και ιατρικούς σκοπούς.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+ 1 (Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) ξανάρχισαν στα μέσα Οκτωβρίου στη Γενεύη και θα συνεχιστούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024