Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε χρυσή τομή με την τρόικα ευελπιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο νέο γύρο των διαβουλεύσεων με την τρόικα, που αρχίζει τη Δευτέρα, εκφράζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το χρηματοδοτικό κενό για το 2014, για το οποίο οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί σημείο προσέγγισης εντός του Νοεμβρίου. Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με την Ανγκελα Μέρκελ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο νέο γύρο των διαβουλεύσεων με την τρόικα, που αρχίζουν τη Δευτέρα, εκφράζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρά τις τριβές που φαίνεται ότι καταγράφονται στο παρασκήνιο με τους δανειστές.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, το πρωθυπουργικό επιτελείο καθησυχάζει ότι δεν θα υπάρξουν κίτρινες κάρτες από την τρόικα, καθώς η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με την τρόικα, που επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα, βρίσκεται το χρηματοδοτικό κενό για το 2014, για το οποίο οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί σημείο προσέγγισης εντός του Νοεμβρίου.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η τρόικα το τοποθετεί στα 2 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την προσπάθεια για την εξεύρεση πολιτικής λύσης σε ό,τι αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ εντός της εβδομάδας, σε συνέχεια της ολιγόλεπτης συνάντησης που είχαν την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024