Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβίς χωρίς ντέρμπι, αλλά με... παγίδες στην Α1 Γυναικών

Σερβίς χωρίς ντέρμπι, αλλά με… παγίδες στην Α1 Γυναικών

Η ώρα της δράσης έφτασε για τις ομάδες της Α1 Γυναικών, που από το Σάββατο ρίχνονται στη «μάχη» του πρωταθλήματος για την 3η αγωνιστική, αφού οι πρώτες δύο έχουν αναβληθεί λόγω των προβλημάτων με τις άδειες λειτουργίας των γηπέδων. Το «κυρίως πιάτο» της πρεμιέρας περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις, ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή στο Ρέθυμνο με τον αγώνα ΟΠΕΡ – Μαρκόπουλο.

Η ώρα της δράσης έφτασε για τις ομάδες της Α1 Γυναικών, που από το Σάββατο ρίχνονται στη «μάχη» του πρωταθλήματος για την 3η αγωνιστική, αφού οι πρώτες δύο έχουν αναβληθεί λόγω των προβλημάτων με τις άδειες λειτουργίας των γηπέδων. Το «κυρίως πιάτο» της πρεμιέρας περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις, ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή στο Ρέθυμνο με τον αγώνα ΟΠΕΡ – Μαρκόπουλο.

Το πρώτο σερβίς της χρονιάς θα δοθεί στο κλειστό του Ρέντη, όπου ο νταμπλούχος Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του κόντρα στους Μακεδόνες.

Οι ερυθρόλευκες προέρχονται από την μεγάλη νίκη επί της Παρί για το CEV Cup με τον Γιάννη Νικολάκη αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες να δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα των ερυθρόλευκων: «Ο Ολυμπιακός θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του αλλά το έργο του θα είναι δύσκολο αφού θα δούμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας και θα το κάνουμε εάν έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι πρωταθλήματος και όχι στο Παρίσι και στη ρεβάνς της Τρίτης».

Χωρίς προβλήματα κατέβηκαν στην Αθήνα και οι Μακεδόνες με τον Μανώλη Σκουλικάρη να παραδέχεται ότι: «Είναι ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων με διαφορετική δυναμική και στόχους. Εμάς αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει να βρούμε ρυθμό και θέλουμε να κερδίσουμε κάτι για να είμαστε βελτιωμένοι στα επόμενα ματς».

Στο κλειστό της Μίκρας ο ΕΟΣ θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Κηφισιάς στην αναμέτρηση των δύο ομάδων που έχουν αμιγώς Ελληνικό ρόστερ.

«Επιστρέφουμε μετά από 20 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και θα θέλαμε να παίξουμε στη φυσική μας έδρα, αλλά παρόλα αυτά έχουμε θετική διάθεση. Η αρχή είναι σίγουρα σημαντική, το συγκεκριμένο ματς έχει τη δική του σημασία, αλλά το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και τίποτα δεν τελειώνει στην πρώτη αγωνιστική», είπε ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Σολκίδης με τον προπονητή του Ηρακλή Κηφισιάς Σπύρο Χουντουμάδη να σημειώνει από την πλευρά του: «Σίγουρα υπάρχει λίγο άγχος στην ομάδα, για το ποια θα είναι η πρώτη εικόνα που θα παρουσιάσουμε. Επίσης είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, αφού είμαστε οι δύο ομάδες που δεν έχουμε ξένες στο ρόστερ μας και θέλουμε πολύ κι οι δύο τους βαθμούς».

Η περσινή φιναλίστ ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο κλειστό του Απόλλωνα, με τον Απόστολο Οικονόμου να μην υπολογίζει και σ’ αυτό το ματς τις Γιόσοβιτς, Φερνάντεθ.

«Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη πόσο μάλλον όταν έχουμε αντίπαλο μια ομάδα που σέβομαι και υπολογίζω. Ο Ηρακλής έχει μαζέψει ότι καλύτερο υπάρχει στο γυναικείο βόλεϊ της Θεσσαλονίκης, εμείς έχουμε την κούραση από το Ευρωπαϊκό ματς και τις ελλείψεις των δύο ξένων, οπότε χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση», είπε ο τεχνικός της Ένωσης.

Στον Ηρακλή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Κώστα Ιωαννίδη να δηλώνει: «Η ΑΕΚ είναι σίγουρα το φαβορί, αφού έχει και διαφορετικούς στόχους από εμάς, αλλά δεν κατεβαίνουμε για να χάσουμε αμαχητί και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας».

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα διεξαχθεί στο κλειστό των Βριλησσίων όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (η φωτογραφία από την περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων) με τον αγώνα να μεταδίδεται μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

«Είμαστε έτοιμοι κι ανυπόμονοι για την έναρξη του πρωταθλήματος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλει προσοχή αφού πάντα οι πρεμιέρες έχουν τις δικές τους δυσκολίες, όλες οι ομάδες δεν έχουν επίσημα ματς αλλά είχαμε το χρόνο για να δουλέψουμε», σημείωσε ο Μανώλης Ρουμελιώτης που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Πάνοπλος θα κατέβει κι ο Παναθηναϊκός με τον Γιώργο Ρούση να υπολογίζει όλες τις αθλήτριες του και να σημειώνει για το ματς: «Η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη ενώ παίζουμε και με μια ομάδα που είναι πολύ φιλόδοξη και έχει υψηλούς στόχους. Είναι ένα δυνατό και συνάμα πρόωρο τεστ για εμάς, θεωρώ όμως ότι είμαστε έτοιμοι και θέλουμε δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

Στη Νάξο η πρεμέρα είναι ιστορική καθώς ο τοπικός Πανναξιακός θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία και το κλειστό γυμναστήριο θα είναι κατάμεστο.

«Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία απ’ όλους στο νησί για το ματς και για εμένα είναι ένα ερωτηματικό το πώς θα αντιδράσει η ομάδα μου. Είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα», τόνισε ο Ζόραν Κόβαζιτς ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα σε αντίθεση με τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο που δεν μπορεί να υπολογίζει στη Χρήστου (πρόβλημα στους κοιλιακούς).

«Το να προβλέψει κανείς το τι θα γίνει στην πρεμιέρα είναι σα να προσπαθεί να βρει το τζόκερ. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και το σίγουρο είναι ότι παρόλο που η Νάξος είναι ένα πανέμορφο νησί εμείς δεν έχουμε έρθει για τουρισμό, αλλά για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο 26/10/2013
Μ. Μερκούρη, 15.30, Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣ Μακεδόνες, Καψάσκης-Τσιμπινός, παρατηρητής: Τριανταφύλλου
ΕΓ Μίκρας, 16.30, ΕΟ Σταυρούπολης – ΓΣΚ Ηρακλής, Κυριακόπουλος-Μπέλλος, παρατηρητής: Στεργιόπουλος
Βριλησσίων, 18.30, ΦΟ Βριλησσίων – ΑΟ Παναθηναϊκός, Καπάνταης-Χρηστίδης, παρατηρητής: Πολίτης
Απόλλωνα, 18.30, ΑΕΚ – ΓΣ Ηρακλής, Παπαστάμος-Κατσούλης, παρατηρητής: Βαρθαλίτης
Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣΠ Ίωνες, Μάλφας-Μεταξά, παρατηρητής: Γεωργόπουλος

Κυριακή 27/10/2013
Ρεθύμνου, 16.00, ΟΠ Ρεθύμνου – ΑΟ Μαρκοπούλου, Αγγελίδης-Βλαχάκης, παρατηρητής: Μαυρικίδης

Πηγή: volleyball.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024