Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός 13χρονος σε συγκρούσεις με αποτύπωμα συριακού εμφυλίου στον Λίβανο

Νεκρός 13χρονος σε συγκρούσεις με αποτύπωμα συριακού εμφυλίου στον Λίβανο

Ένα παιδί 13 ετών σκοτώθηκε και έντεκα άτομα τραυματίστηκαν από ανταλλαγή πυρών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τρίπολη του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Τα επεισόδια βίας έχουν αυξηθεί στην Τρίπολη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, καθώς η Συρία, πρώην ισχυρή χώρα-προστάτιδα του Λιβάνου, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον εμφύλιο πόλεμο.

Ένα παιδί 13 ετών σκοτώθηκε και έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τρίπολη του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο στρατός έχει παραταχθεί στην περιοχή και ανταπέδωσε τα πυρά, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το αγόρι που σκοτώθηκε καταγόταν από την Τζάμπαλ Μόχσεν, μία συνοικία της Τρίπολης στην οποία ζουν κυρίως αλαουίτες, οπαδοί του Άσαντ. Στην αντίπαλη συνοικία Μπαμπ αλ Τεμπάνεχ ζουν κυρίως σουνίτες, που υποστηρίζουν την εξέγερση κατά του σύρου προέδρου.

Οι δύο συνοικίες αυτές είναι περιθωριοποιημένες και παρουσιάζουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές.

Τα επεισόδια βίας έχουν αυξηθεί στην Τρίπολη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, καθώς η Συρία, πρώην ισχυρή χώρα-προστάτιδα του Λιβάνου, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Λίβανος είναι διχασμένος μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Άσαντ. Η σιιτική οργάνωση της χώρας Χεζμπολάχ έχει παραδεχθεί ότι έχει στείλει μαχητές για να υποστηρίξουν τον τακτικό στρατό της Συρίας, ενώ και σουνίτες λιβανέζοι έχουν περάσει τα σύνορα για να συστρατευθούν με τους εξεγερμένους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024