Επίθεση στο δημαρχείο Περάματος – Σοβαρές ζημιές σε όλους τους χώρους
Αγνωστοί διέρρηξαν την Κυριακή παράθυρο στο δημαρχείο Περάματος και στη συνέχεια προχώρησαν σε βανδαλισμούς σε όλους τους χώρους του κτιρίου, περιλαμβανομένου και του γραφείου του δημάρχου. Τα κίνητρα της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστα, ωστόσο ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης έκανε λόγο για πρωτοφανείς βανδαλισμούς, που ίσως αποτελούν «μήνυμα».
Αγνωστοί διέρρηξαν το πρωί της Κυριακής παράθυρο στο δημαρχείο Περάματος και στη συνέχεια προχώρησαν σε βανδαλισμούς σε όλους τους χώρους του κτιρίου, περιλαμβανομένου και του γραφείου του δημάρχου. Τα κίνητρα της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστα, ωστόσο ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης έκανε λόγο για πρωτοφανείς βανδαλισμούς, που ίσως αποτελούν «μήνυμα».
Η διάρρηξη στο δημαρχείο αποκαλύφθηκε από υπάλληλο του κυλικείου και στο σημείο μετέβη ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης, ο οποίος κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, στο αστυνομικό τμήμα Περάματος.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Περάματος, οι δράστες διέρρηξαν παράθυρο στο ισόγειο του κτιρίου και στη συνέχεια προχώρησαν σε απίστευτους βανδαλισμούς, σχεδόν σε όλα τα γραφεία, καταστρέφοντας υπολογιστές, ανοίγοντας συρτάρια, πετώντας χαρτιά και φακέλους και προκαλώντας ανυπολόγιστες, μέχρι στιγμής, φθορές.
Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν οι δράστες αφαίρεσαν έγγραφα ή αντικείμενα, καθώς το έργο της σήμανσης δεν έχει ολοκληρωθεί, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ελέγξουν εάν έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε από τα γραφεία τους.
«Αυτοί οι βανδαλισμοί είναι κάτι πρωτοφανές για τον δήμο Περάματος. Γι’ αυτό και εκτιμώ ότι ίσως είναι ένα “μήνυμα” και όχι μια απλή διάρρηξη. Βέβαια, αναμένουμε από την έρευνα που διεξάγεται από την αστυνομία, να ρίξει φως στην υπόθεση. Όταν δε ολοκληρωθεί και ο έλεγχος σε όλα τα γραφεία θα έχουμε ίσως και μια πιο σαφή εικόνα για τους δράστες, κρίνοντας πχ από το ποια έγγραφα, ποιοι φάκελοι και για ποιές υποθέσεις έχουν πιθανότατα κάνει… φτερά» δήλωσε ο δήμαρχος Π.Ζουμπούλης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59