Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας ο Επίτιμος, ζητώντας όμως συνεννόηση
Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα Παρασκευή μπήκε στα 95. Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας νέας διαπραγμάτευσης και ζήτησε τη στοιχειώδη συνεννόηση από όλα τα κόμματα.
Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα Παρασκευή μπήκε στα 95. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ γεννήθηκε στα Χανιά στις 18 Οκτωβρίου 1918.
Σε δηλώσεις του προς τους πολιτικούς συντάκτες, που έσπευσαν για να του ευχηθούν, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας νέας διαπραγμάτευσης και ζήτησε τη στοιχειώδη συνεννόηση από όλα τα κόμματα.
«Ο ελληνικός λαός θα σφίξει τα δόντια και θα τα καταφέρει» τόνισε.
Ευχές από την Μέρκελ
Ευχετήρια επιστολή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έστειλε η καγκελάριος Μέρκελ.
Η γερμανίδα πολιτικός εκφράζει τις ευχές της και μιλά με θερμά λόγια για την προσφορά του κ. Μητσοτάκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και όχι μόνο.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Μέρκελ στο επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ είναι το εξής:
«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ, Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,
» Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.
» Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.
» Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.
»Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ανγκελα Μέρκελ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442