Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής

Σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής

Διαφορετικές προσεγγίσεις για τη φορολόγηση στα σκάφη αναψυχής ακολουθούν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών. Το Ναυτιλίας προτείνει φορολόγηση της τάξεως των 100 ευρώ ανά μέτρο για τα σκάφη που ξεπερνούν τα 12 μέτρα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προτείνει η χρέωση να είναι 160 ευρώ ανά μέτρο για όλα τα σκάφη. 

Διαφορετικές προσεγγίσεις για τη φορολόγηση στα σκάφη αναψυχής ακολουθούν τα υπουργεία Ναυτιλίας και το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Ναυτιλίας προτείνει φορολόγηση της τάξεως των 100 ευρώ ανά μέτρο για τα σκάφη που ξεπερνούν τα 12 μέτρα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προτείνει η χρέωση να είναι 160 ευρώ ανά μέτρο για όλα τα σκάφη.

Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται ελαφρύνσεις για τα σκάφη που ελλιμενίζονται σε μόνιμη βάση στη χώρα, και επιπλέον εκπτώσεις στα επαγγελματικά σκάφη.

Το σχέδιο νόμου για τα τουριστικά σκάφη που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, προβλέπει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του υπό ελληνικής σημαίας επαγγελματικού σκάφους, την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής στην ελληνική σημαία και την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την εξίσωση των επαγγελματικών με τα ιδιωτικά σκάφη, όσον αφορά στους ναύλους, ωστόσο τα δεύτερα δεν θα απαλλάσσονται του ΦΠΑ, δεν θα παίρνουν τράνζιτ πετρέλαιο για τη διάρκεια του ναύλου, ενώ ο ιδιώτης ή η εταιρεία θα πρέπει να κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024