Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιορτή του αθλητισμού ο 3ος Spetses Mini Marathon

Γιορτή του αθλητισμού ο 3ος Spetses Mini Marathon

Για τρεις ημέρες (11-13 Οκτωβρίου) και με θερμοκρασίες που θύμιζαν καλοκαίρι, οι Σπέτσες υποδέχτηκαν περισσότερους από 6.000 επισκέπτες, οι οποίοι έζησαν στους ρυθμούς του Spetses Mini Marathon. Με διοργανωτή την εταιρεία Communication Lab, ο αγώνας είχε χιλιάδες Ελληνικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές καθώς πάνω από 3.200 άτομα συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 km & 25 km, 2ος Κολυμβητικός Αγώνας – Διάπλους Σπετσών 2.500 και 5000 μέτρων, Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων, Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας).

Για τρεις ημέρες (11-13 Οκτωβρίου) και με θερμοκρασίες που θύμιζαν καλοκαίρι, οι Σπέτσες υποδέχτηκαν περισσότερους από 6.000 επισκέπτες, οι οποίοι έζησαν στους ρυθμούς του Spetses Mini Marathon. Η αυλαία του 3ου Spetses Mini Marathon έπεσε, αφήνοντας υπέροχες αναμνήσεις και μεγάλες επιδόσεις, αλλά και την πεποίθηση πως η διοργάνωση κινείται στα υψηλά πρότυπα αντίστοιχων κορυφαίων του εξωτερικού. Τόσο ως αθλητικό γεγονός όσο και ως κοινωνικό.

Η αυλαία άνοιξε με την Τελετή Έναρξης που έλαβε χώρα στην Αναργύρειο και Κοργιαλένιο Σχολή Σπετσών, όπου έγινε μία συμβολική δενδροφύτευση τριών δέντρων ελιάς – ένα για τον κάθε χρόνο του θεσμού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την ελπίδα ότι κάθε χρόνο θα φυτεύεται ένα δέντρο κοντά στο άγαλμα του ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου.

Ο 3ος Spetses Mini Marathon, με διοργανωτή την εταιρεία Communication Lab, είχε χιλιάδες Ελληνικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές καθώς πάνω από 3.200 άτομα συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 km & 25 km, 2ος Κολυμβητικός Αγώνας – Διάπλους Σπετσών 2.500 και 5000 μέτρων, Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων, Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας).

Στις Σπέτσες, βρέθηκαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από αρκετές χώρες, Ολυμπιονίκες και πανελλήνιοι πρωταθλητές, διπλωματικές αποστολές, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτυα και πολλοί οργανωμένοι δρομείς από αγωνιστικούς συλλόγους αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία 5 αθλητών από το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν.Ροδόπης «Περπατώ». Η ομάδα του ‘Περπατώ’, στην οποία συμμετείχαν 5 παραολυμπιονίκες: Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μάκης Καλαράς, Θοδωρής Σαμώνας, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Chejon Fernandez, απέσπασε μάλιστα και το ειδικό βραβείο ING Award, του Χρυσού Χορηγού που απονέμεται για δεύτερη χρονιά φέτος.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι 200 Σπετσιώτες εθελοντές, οι οποίοι με τη διάθεσή τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Για την επιτυχία του αγώνα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών. Οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ζήσαμε ένα τριήμερο με ιδιαίτερες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Σπετσιώτες που αγκάλιασαν με τόση αγάπη τον θεσμό του Spetses mini Marathon.»

Τα αγωνίσματα – Οι Νικητές – Οι Συμμετοχές

Αγώνες δρόμου 5 και 25 χιλιομέτρων

Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, οι δύο αγώνες δρόμου, των 5 και 25 χιλιομέτρων, εντυπωσίασαν με τις συμμετοχές οι οποίες ξεπέρασαν τις 2200! Ο νικητής του γύρου Σπετσών των 25 χιλιομέτρων, ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, με τον εντυπωσιακό χρόνο 1 ώρα και 28 λεπτά, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Μάγδα Γαζέα. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Νακόπουλος, για 3η συνεχόμενη χρονιά, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ διαδρομής ενώ στις γυναίκες πρώτη κατατάχθηκε η Ρόη Δανάλη – Αποστολοπούλου .

Για πρώτη φορά φέτος βραβεύτηκε και η πρώτη εταιρική ομάδα (σε σύνολο 30 εταιρικών συμμετοχών), με αυτή της Μέλισσα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με λίγα λεπτά διαφορά από τη δεύτερη Folli Follie και την τρίτη AmanZoe Dolphin Capital Partners Running Team.

Ξεχωριστή βράβευση πραγματοποιήθηκε και για αυτούς που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στο τρέξιμο και στην κολύμβηση, συμμετέχοντας και στα δύο αγωνίσματα.

Κολυμβητικός αγώνας «Διάπλους Σπετσών»

Στον κολυμβητικό αγώνα, στην απόσταση των 2.500 μέτρων (Κόστα-Σπέτσες) νικητής ήταν ο Δημήτρης Σταματίου στους άνδρες και η Αλεξάνδρα Μανέττα στις γυναίκες, ενώ στα 5000 μέτρα (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες) ο πρώτος που τερμάτισε στις ακτές των Σπετσών ήταν ο Γιάννης Δρυμωνάκος στους άνδρες και η Μαριάννα Λυμπερτά στις γυναίκες. Το νήμα του τερματισμού μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο έκοψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος συμμετείχε εκτός συναγωνισμού.

Η κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών, ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas αλλά και του λιμενικού σώματος, εξασφάλισαν την ασφάλεια των αθλητών στη διάνυση της απόστασης από τις Σπέτσες μέχρι την Κόστα και πίσω.

Στον 2ο Κολυμβητικό Αγώνα – Διάπλους Σπετσών έλαβαν μέρος πάνω από 600 αθλητές κατατάσσοντας τον αγώνα στον μεγαλύτερο κολυμβητικό αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας στην Ευρώπη!

Τόσο στον κολυμβητικό αγώνα όσο και στους αγώνες δρόμου υπήρχαν πολλοί σταθμοί τροφοδοσίας με LUCOZADE και φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ, απαραίτητα για την ενυδάτωση και ενέργεια των αθλητών!.

Παιδικοί αγώνες
Στο φετινό 3ο Spetses Mini Marathon, την τιμητική τους είχαν και πάλι τα παιδιά. Περισσότερα από 500 παιδιά συμμετείχαν σε ένα αγώνα δρόμου 1000 μέτρων ενώ πραγματοποιήθηκε και αγώνας για μικρότερα παιδιά που συμμετείχαν με τους γονείς τους. Μία ημέρα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, ο παιδικός κολυμβητικός αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν 30 περίπου παιδιά ηλικιών 6-12. Στην γραμμή του τερματισμού, περίμενε τα παιδιά ο Μακεδονικός Χαλβάς, ένα σνακ υψηλής διαθρεπτικής αξίας.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων περιείχε πολλά ακόμα παραπάνω!

Η Ομάδα της Holmes Place Greece καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου έκανε ασκήσεις διάτασης στους αθλητές για αποθεραπεία μετά την επίπονη προσπάθειά τους. Οι Σπετσιώτες και η οργανωτική επιτροπή του Spetses Mini Marathon, που ξέρουν πολύ καλά πώς να υποδέχονται τους καλεσμένους τους, είχαν οργανώσει σειρά εκδηλώσεων για να τονώσουν το ηθικό.

– Ξεκινώντας, το πρωί του Σαββάτου, οι διάσημες μαγείρισσες του νησιού και τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» περίμεναν τους κολυμβητές στην αποβάθρα του τερματισμού για να τους αποζημιώσουν για την μεγάλη προσπάθεια με τοπικές λιχουδιές και την απαραίτητη Amstel Radler.

– Λίγες ώρες αργότερα, το Σαββατόβραδο της 12ης Οκτωβρίου, το Melissa Pasta Night, προσέφεραν ειδικές γεύσεις και δύναμη στους συμμετέχοντες.

– Η ING μοίραζε καπέλα στους επισκέπτες του νησιού για να τους προστατεύει από τον ζεστό ήλιο αλλά και πετσέτες στους αθλητές για να τους ανακουφίσει από τον ιδρώτα της προσπάθειας.

– Τέλος, η Ορθοβιοτική με την ιατρική υποστήριξη που προσέφερε έφερε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης όλων των έκτακτων περιστατικών.

Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon, από την αρχή της δημιουργίας της διοργάνωσης και για 3η συνεχή χρονιά ήταν η ING, Telecoms Provider η WIND που μας προέτρεψε για μία ακόμη φορά να συμμετέχουμε σε έναν «Αγώνα για Όλους» και φορέας πρωτοβουλίας το εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel, που πρωτοστατεί σε πολιτιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες του νησιού. Xορηγός της διοργάνωσης του Παιδικού Αγώνα 1.000 μέτρων ήταν το MELISSA Pasta Kids. Αθλοθέτης των Αγώνων για 3η συνεχή χρονιά ήταν η εταιρεία «Στέλιος Αθηνιωτάκης», κατάστημα Σπετσών.

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: η Amstel Radler, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, η εταιρεία κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ Folli Follie, τα GU Energy Gels, η Holmes Place Greece, η Lucozade που χάρισε στο κοινό μοναδικές στιγμές με το Photobooth της, ο Μακεδονικός Χαλβάς, η Mizunο, η παλαιότερη αθλητική εταιρεία, η

Ορθοβιοτική, τα προϊόντα Korres και το λάδι Greek Farm Foods της εταιρείας Homer & Co, που καλλιεργείται με ιδιαίτερη φροντίδα από επιλεγμένους αγρότες της Ελλάδας.

Web Sponsor ήταν το www.newsbeast.gr.

Μέρος των εσόδων από το Spetses Mini Marathon 2013 θα διατεθεί για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», μια Ομπρέλα 10 Κοινωφελών Φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός».

Ο Spetses mini Marathon διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024