Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναζιστικό μουσείο και οπλοστάσιο στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα

Ναζιστικό μουσείο και οπλοστάσιο στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα

Νέα ευρήματα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία στην περιοχή της Βούλας. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και άλλα όπλα, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντόπισαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα και φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί, κράνη, σβάστικες. Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης.

Νέα ευρήματα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία στην περιοχή της Βούλας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και άλλα όπλα, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντόπισαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα και φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί, κράνη και σβάστικες.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ένα πιστόλι Walther 357 Magnum, ένα πιστόλι Walther των 9mm, τέσσερα πιστόλια Glock των 9mm, τέσσερα πιστόλια Glock 0,45mm, για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων, ένα βλήμα όλμου σε μεταλλικό κουτί, 24 διόπτρες, πολλές γεμιστήρες όπλων, φυσίγγια, βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με πολλά βέλη, μια ασπίδα της ΕΛΑΣ, πολλά κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης και SIM, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επίσης, συλλεκτικό πολεμικό όπλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε κομμάτια, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, βρίσκεται στο ένα από τα δύο κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) και φέρεται να συνδέεται με τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πηγές, το συγκεκριμένο κοντέινερ που ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ, είχε ξεκινήσει από το Βέλγιο και μέσω Μάλτας έφτασε στον Πειραιά.

Την Πέμπτη θα μεταβούν στο ΣΕΠ πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά για τι όπλο πρόκειται.

Επίσης, σε άλλο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα παλαιό αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

Το συγκεκριμένο κοντέινερ είχε αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του επιστάτη

Σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε εναντίον του κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, εναντίον του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον εργοδότη του.

Ο επιστάτης υποστηρίζει ότι πίστευε ότι τα όπλα ήταν εκθέματα και ότι η αξία τους ήταν μόνο μουσειακή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε όλη την εποπτεία του σπιτιού και ότι μεταξύ των εργασιών που έκανε ήταν και να προβαίνει σε πληρωμές για λογαριασμό του καταζητούμενου.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024