Αντιμέτωπος με θανατηφόρα ασθένεια ο Μπατιστούτα
Μία ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια ταλαιπωρεί τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ o Aργεντινός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση.
Μία ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια ταλαιπωρεί τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ αλλά και την ισπανική εφημερίδα Sport, o Aργεντίνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση.
Πρόκειται για μία προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη.
Είναι μία αρκετά σπάνια ασθένεια, που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας 56-63 ετών και οι μισοί από όσους πάσχουν, ζουν τρία, ίσως και περισσότερα χρόνια έπειτα από τη διάγνωσή της.
Το 1/5 ζει πέντε ή περισσότερα χρόνια και μόνο το 10% ζει πάνω από δέκα.
Η ίαση της συγκεκριμένης ασθένειας γίνεται με φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, διατροφική παρακολούθηση, αναπνευστική παρακολούθηση και στήριξη, ενώ φυσικά απαραίτητη είναι και η ψυχολογική στήριξη.
Η είδηση έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη κι όλοι εύχονται να μην ισχύει τελικά, καθώς ο 44χρονος Μπατιστούτα ήταν αγαπητός σε όλο τον πλανήτη λόγω της τεράστιας αξίας του αλλά και του ήθους του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια – Αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις
- Τάση εξοικονόμησης χρημάτων στις φετινές διακοπές – Σχεδόν οι μισοί θα μειώσουν τις δαπάνες
- Ο κλάδος των φωτοβολταϊκών προειδοποιεί ότι σχέδιο της κυβέρνησης Μερτς απειλεί την ίδια την επιβίωσή του
- Legs up the wall: Μια άσκηση ο όρισμός της χαλάρωσης
- Ανοιχτά τα καταστήματα για τις θερινές εκπτώσεις – Προσδοκίες για αυξημένη κίνηση λόγω τουρισμού
- Μουντιάλ 2026: Ο Ολίσε έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ στις ασίστ (vid+pics)


