Μία ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια ταλαιπωρεί τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ o Aργεντινός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση.
Μία ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια ταλαιπωρεί τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ αλλά και την ισπανική εφημερίδα Sport, o Aργεντίνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση.
Πρόκειται για μία προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη.
Είναι μία αρκετά σπάνια ασθένεια, που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας 56-63 ετών και οι μισοί από όσους πάσχουν, ζουν τρία, ίσως και περισσότερα χρόνια έπειτα από τη διάγνωσή της.
Το 1/5 ζει πέντε ή περισσότερα χρόνια και μόνο το 10% ζει πάνω από δέκα.
Η ίαση της συγκεκριμένης ασθένειας γίνεται με φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, διατροφική παρακολούθηση, αναπνευστική παρακολούθηση και στήριξη, ενώ φυσικά απαραίτητη είναι και η ψυχολογική στήριξη.
Η είδηση έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη κι όλοι εύχονται να μην ισχύει τελικά, καθώς ο 44χρονος Μπατιστούτα ήταν αγαπητός σε όλο τον πλανήτη λόγω της τεράστιας αξίας του αλλά και του ήθους του.
Ο 21χρονος επιθετικός, συμπαίκτης του Τζόλη στην Μπριζ, έχει μπει στο μεταγραφική στόχαστρο της ‘Αρσεναλ που έχει το προβάδισμα, όμως ενδιαφέρονται κι άλλες ομάδες
Πραγματοποιώντας εξαιρετικό 2ο ημίχρονο κι έχοντας 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, το Μαρούσι νίκησε στο Ιβανώφειο με 91-72 τον Ηρακλή, στο κι έκανε σημαντικό βήμα για την σωτηρία του.
«Άλμα» παραμονής για την Athens Kallithea μετά τη νίκη της με 2-0 στην Ηλιούπολη. Το αποτέλεσμα αυτό οριστικοποίησε μαθηματικά τον υποβιβασμό στη Γ΄ εθνική της Ηλιούπολης και των Χανίων...
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας