Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τέχνη στην υπηρεσία της πρόληψης και ενημέρωσης για τα προβλήματα όρασης

Η τέχνη στην υπηρεσία της πρόληψης και ενημέρωσης για τα προβλήματα όρασης

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η εικαστική έκθεση Eye Create, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την προάσπιση του αγαθού της όρασης. Τα έργα, που φιλοξενούνται στο χώρο του THE MALL Athens από τις 12/10 έως και τις 19/10, έχουν φιλοτεχνήσει οι αριστούχοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γεωργία Γερογιάννη και Φώτης Φλεβοτόμος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.) και η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) και με την υποστήριξη της Novartis Hellas, εγκαινίασαν το περασμένο Σάββατο, την εικαστική έκθεση Eye Create παρουσία πολιτικών εκπροσώπων, εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας και φορέων υγείας αλλά και προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάματος, της τέχνης και του πολιτισμού.

Τα έργα, που φιλοξενούνται στο χώρο του THE MALL Athens από τις 12/10 έως και τις 19/10 σε μία έκθεση ανοιχτή για το κοινό, έχουν φιλοτεχνήσει οι αριστούχοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με πρόβλημα όρασης, Γεωργία Γερογιάννη και Φώτης Φλεβοτόμος.

H έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την προάσπιση του αγαθού της όρασης, με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη». Η ανάληψη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας πραγματοποιείται με γνώμονα την αναγκαιότητα ενημέρωσης του ελληνικού πληθυσμού, με απώτερο στόχο την προστασία του αγαθού της όρασης, ειδικότερα, μάλιστα, σε περιοχές με δύσκολη υγειονομική πρόσβαση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2012 από την Πάτρα, συνεχίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα «αγκαλιάζοντας» την ακριτική Ελλάδα με την «αναδοχή» του Καστελλόριζου και κλείνουν τον κύκλο τους αυτό το μήνα στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή επιστημονικών ημερίδων για το τοπικό ιατρικό δυναμικό κάθε πόλης, καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύτερο κοινό ενώ παράλληλα από τις 12 – 17 Οκτωβρίου θα διεξάγονται δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις για το κοινό στους Δήμους Αθηναίων, Ηλιούπολης, Ν. Ηρακλείου, Πειραιά και Περιστερίου.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024