Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος γύρος διερευνητικών συνομιλιών της Μέρκελ με το SPD τη Δευτέρα

Νέος γύρος διερευνητικών συνομιλιών της Μέρκελ με το SPD τη Δευτέρα

Με τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ ήλθε ενώπιος ενωπίω στην καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ, παρουσία του επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ, για μία προπαρασκευαστική συνάντηση πριν το δεύτερο γύρο διερευνητικών συνομιλιών με το SPD τη Δευτέρα. Θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος επαφών και με τους Πράσινους προτού η καγκελάριος ανακοινώσει με ποιο κόμμα θα αρχίσει επίσημες συνομιλίες για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού.

Με τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ ήλθε ενώπιος ενωπίω στην καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ, παρουσία του επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ, για μία προπαρασκευαστική συνάντηση πριν το δεύτερο γύρο διερευνητικών συνομιλιών με το SPD τη Δευτέρα.

Στη συνάντηση στην καγκελαρία παρέστη επίσης ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει επίσης ένα δεύτερο γύρο διερευνητικών συνομιλιών με τους Πράσινους πριν ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα με ποιο κόμμα σχεδιάζει να αρχίσει επίσημες συνομιλίες για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν πως η Μέρκελ θα προτιμήσει τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού» με το SPD στη γραμμή της κυβέρνησης της οποίας κράτησε τα ηνία από το 2005 έως το 2009.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε την Παρασκευή από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, 67% των Γερμανών θα προτιμούσαν ένα συνασπισμό ανάμεσα στους συντηρητικούς και το SPD, έναντι 27% που θα επέλεγαν μια συμμαχία των συντηρητικών με τους Πράσινους.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, 83% των Γερμανών θεωρούν ότι η θέσπιση ενός ελάχιστου μισθού στη Γερμανία -όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει- είναι το πρώτο θέμα πάνω στο οποίο θα πρέπει να συμφωνήσει ο νέος συνασπισμός.

Η θέσπιση ενός κατώτατου μισθού 8,50 ευρώ την ώρα είναι μια βασική υπόσχεση των Σοσιαλδημοκρατών. Οι συντηρητικοί της Μέρκελ προτείνουν έναν κατώτατο μισθό, η διαπραγμάτευση του οποίου θα γίνεται κατά κλάδο και κατά περιφέρεια.

Ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Χέρμαν Γκρέχε φάνηκε πρόσφατα να ανοίγει την πόρτα σε μια συμφωνία. «Θέλουμε κι εμείς έναν κατώτατο μισθό» δήλωσε προσθέτοντας: «Με καλή θέληση, τα δύο κόμματα μπορούν να βρουν τα σωστά εργαλεία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024