Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
reddot design award για το Volvo Sensus Connected Touch

reddot design award για το Volvo Sensus Connected Touch

Η σύνδεση στο Internet γίνεται πια παιχνίδι για οδηγό και επιβάτες στα μοντέλα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας που απέσπασε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία, ανεξαρτήτως κατηγορίας.


Το διεθνούς κύρους βραβείο «reddot design award» απέσπασε το Sensus Connected Touch της Volvo, ένα καινοτόμο εξάρτημα που εξασφαλίζει πλήρη συνδεσιμότητα στο Internet.

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από σχεδιαστές με διεθνή καριέρα και άλλους ειδικούς στο design, αναγνώρισε την εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική σύνδεση οδηγού και επιβατών με το διαδίκτυο μέσα στα αυτοκίνητα της σουηδικής φίρμας, επιβραβεύοντας την φιλικότητα προς τον χρήστη και τον κορυφαίο βαθμό αλληλεπίδρασης ανθρώπου και μηχανής.

Το Sensus Connected Touch εφαρμόζεται στην οθόνη 7 ιντσών του υπάρχοντος ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου και την μετατρέπει σε υψηλής τεχνολογίας οθόνη αφής. Μάλιστα η ευαισθησία της οθόνης είναι τέτοια που ο χρήστης μπορεί να κάνει τις επιλογές του ακόμα και φορώντας γάντια, τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Παράλληλα, ο έλεγχος των λειτουργιών μπορεί να γίνει και από τα χειριστήρια που βρίσκονται πάνω στο τιμόνι ενώ η δυνατότητα χειρισμού του Sensus Connected Touch με φωνητικές εντολές προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας.

Στα χαρακτηριστικά του Sensus Connected Touch περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες πλήρους πρόσβασης στο Internet με όλες τις κλασικές δυνατότητες και τους τρόπους περιήγησης σε αυτό (Java, HTML 5, φωτογραφίες, ταινίες κτλ.), αλλά και streaming μουσικής μέσω διαδικτύου με τη χρήση των δημοφιλών εφαρμογών Spotify και Deezer.

Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται πρόσβαση σε χιλιάδες διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω των εφαρμογών TuneIn και LiveRadio, χρήση των On-line Google maps με δυνατότητα αναζήτησης και σύστημα πλοήγησης (iGO) σε τρισδιάστατο περιβάλλον με πληροφόρηση για τις κυκλοφοριακές συνθήκες και προειδοποίηση για επικίνδυνες οδικές καταστάσεις

Παράλληλα είναι εφικτές, η δυνατότητα εντοπισμού ελεύθερων χώρων στάθμευσης και η πληροφόρηση για δελτία πρόγνωσης καιρού, η χρήση πλήθους διαδικτυακών εφαρμογών αλλά και εφαρμογών εξελιγμένων από τη Volvo ειδικά για τα αυτοκίνητά της, ενώ, εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού, μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη του Sensus Connected Touch μέσω της εφαρμογής Parrot Smart Link App.

Οι χρήστες του βραβευμένου συστήματος μπορούν επίσης να επισκέπτονται το διαδικτυακό κατάστημα της Volvo για την εγκατάσταση νέων λειτουργιών, νέων εφαρμογών και αναβάθμιση του λογισμικού ενώ μέσω προγράμματος της Volvo εξασφαλίζεται ο ταχύτερος δυνατός εντοπισμός των πλησιέστερων εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Volvo και η εύκολη επικοινωνία με όποιον προτιμά ο οδηγός.

Τέλος, η εφαρμογή Roadtrip η οποία συνδέεται με την ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, αντλεί πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος (POI’s) γύρω ή πάνω στην επιλεγμένη διαδρομή του αυτοκινήτου και τα προτείνει στον οδηγό.

Αξίζει να τονιστεί ότι εξασφαλίζεται απόλυτη ελευθερία στο χρήστη ως προς τη μέθοδο με την οποία το αυτοκίνητό του θα συνδεθεί στο Internet. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη χρήση κάποιου κινητού τηλεφώνου του χρήστη είτε με ένα επιπλέον ειδικό 3G/4G εξάρτημα (dongle) που συνδέεται, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα, με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.

Τέλος, το Sensus Connected Touch δημιουργεί και ένα δίκτυο Wi-Fi στο αυτοκίνητο, διαθέσιμο σε όλους τους επιβάτες, προσφέροντας τη δυνατότητα για σύνδεση περισσότερων του ενός κινητών τηλεφώνων με την κεντρική μονάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι αυτοκινήτων Volvo που επιθυμούν να εγκαταστήσουν το Sensus Connected Touch στα οχήματά τους μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο διανομέων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Volvo Car Hellas ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.volvocars.gr

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024