Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί αποχώρησε ο σχεδιαστής του Louis Vuitton;

Γιατί αποχώρησε ο σχεδιαστής του Louis Vuitton;

Μετά από 16 χρόνια επιτυχίας, ο διάσημος σχεδιαστής δεν θα υπογράφει πια τις συλλογές του οίκου. abacapress.com/Visual Hellas

Λουκία Λυκίδη. abacapress.com/Visual Hellas

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο fashion show για την συλλογή Louis Vuitton Άνοιξη Καλοκαίρι 2014 που παρουσιάστηκε την τελευταία μέρα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Είναι και η τελευταία που θα φέρει την υπογραφή αλλά και την δημιουργική ιδιοφυία του Marc Jacobs. Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και λίγο καιρό επιβεβαιώθηκαν δια στόματος Bernard Arnault, του προέδρου της LVMH Grour που έχει τα brands Louis Vuitton αλλά και Marc Jacobs, λήγοντας έτσι την δεκαεξάχρονη θητεία του Jacobs στο ιστορικό οίκο.
Το αποχαιρετιστήριο σόου ήταν έτσι ενορχηστρωμένο από τον ίδιο ώστε να μοιάζει με ένα tribute επίλογο στην διαδρομή στην Louis Vuitton και στα πιο επιτυχημένα του κομμάτια. Όλες οι δημιουργίες ήταν σε μαύρο όπως ακριβώς και το πρώτο του σόου ενώ μέρος του σκηνικού περιλάμβανε χαρακτηριστικά κομμάτια από περασμένα σόου όπως ένα καρουζέλ, σκάλες, ένα αναβατόριο, ένα συντριβάνι και ένα μεγάλο ρολόι. Ο Jacobs αφιέρωσε το σόου σε όλες τις γυναίκες που τον έχουν εμπνεύσει μεταξύ των οποίων η η αγγλίδα στιλίστρια και δημοσιογράφος μόδας Katie Grand, η Jane Birkin, η Coco Chanel και η Kate Moss.
Η παραμονή του Marc Jacobs στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Louis Vuitton ήταν σταθμός αφού ήταν αυτός που λάνσαρε τις prêt a porter συλλογές, αλλά και ξεκίνησε τις συνεργασίες του οίκου με διάσημους καλλιτέχνες ο Stephen Sprouse (με τα χαρακτηριστικά κερασάκια και τα χρωματιστά LV), ο Takashi Murakami andηYayoi Kusama. Μέχρι τότε o οίκος ήταν γνωστός για τα δερμάτινη είδη και τα είδη ταξιδιού.
Η απόφαση της αποχώρησης του ήταν καθαρά επιχειρηματική. Στόχος ήταν ο Marc Jacobs μαζί με τον συνεργάτη του Robert Duffy να επικεντρωθούν στο brand Marc Jacobs και να διοχετεύσουν όλοι την δημιουργικότητα και την ενέργεια τους μπροστά στην επικείμενη πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών, δηλαδή την διάθεση μετοχών στο κοινό. Πιθανώς διάδοχος του Jacobs φημολογείται να ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Balenciaga, Nicolas Ghesquière αν και το όνομα του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

woman.in.gr

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024