Αν και λάτρης του αυτοκινήτου και των μηχανών μεγάλου κυβισμού, φέτος το καλοκαίρι οδήγησα πρώτη φορά «γουρούνα», τη γνωστή τετράτροχη μηχανή που έχει τη δυνατότητα να κινείται με άνεση τόσο εντός όσο και εκτός οδικού δικτύου, γεγονός που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ανακαλύπτουν ξεχωριστές φυσικές ομορφιές της χώρας μας σε δύσβατες περιοχές.

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λεβίδι Αρκαδίας είχα την τύχη να γνωρίσω τον Νικόλα Βάγγερ, άνθρωπο πολυταξιδεμένο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαμένει στη γραφική αρκαδική κωμόπολη και διατηρεί ένα πολύ όμορφο τουριστικό κατάλυμα, τον ξενώνα Villa Vager.

Η μεγάλη του αγάπη για το βουνό και τη φύση ώθησε τον Βάγγερ να αγοράσει κάποιες γουρούνες μεγάλου κυβισμού, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους φίλους του αλλά και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής να γνωρίσουν τις σπάνιες ομορφιές της αρκαδικής γης, τα βουνά, τα ποτάμια και τις λίμνες.

Κράνος, γάντια, ρούχα μηχανής και έτοιμοι για εξορμήσεις στο όρος Μαίναλο, το φράγμα της Δόξας και τον ποταμό Λάδωνα, με σεβασμό ασφαλώς στο φυσικό περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα.

Οι off-road διαδρομές προσφέρουν στους οδηγούς υπέροχες εικόνες και τους δίνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ζωικό βασίλειο: πουλιά, ζωάκια του δάσους, πρόβατα, κατσίκια, γαϊδούρια και, για τους περισσότερο τυχερούς, αγριογούρουνα!

Γράψτε το σχόλιο σας