Ολοήμερη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Το Κέντρο Ημέρας της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.), διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 ολοήμερη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Το Κέντρο Ημέρας της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.), διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 ολοήμερη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Ημέρας (Αλκαμένους 8, Μετρό Σταθμού Λαρίσης) με στόχο με την ενεργή συμμετοχή ληπτών και επαγγελματιών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, φίλων και δημοτών να προβληθεί το μήνυμα ότι «η ψυχική υγεία είναι επικοινωνία, δημιουργία, άνοιγμα στον κόσμο και στην κοινότητα».
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι ίδιοι ενεργά σε ένα θεματικό εργαστήρι εκείνη τη στιγμή, να συνυπάρξουν δημιουργικά με λήπτες και επαγγελματίες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εθελοντές.
Πρόγραμμα Open Day
11.00-13.00: Η φωνή των ληπτών Συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε μηνύματα για την ψυχική υγεία.
14.00-17.00: Μια φορά κι έναν καιρό… Αφηγούμαστε ιστορίες και δοκιμάζουμε παιχνίδια ρόλων.
17.00-20.00: Εικαστικό ατελιέ Δημιουργούμε και πειραματιζόμαστε ελεύθερα και με πολλή φαντασία.
Όλη την ημέρα ο χώρος θα είναι ανοιχτός, με κέρασμα από τον ΚοιΣΠΕ «Ευ Ζην» και ξενάγηση για όλους εσάς.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.