Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σωφρονιστικός υπάλληλος εξαπατούσε πολίτες εμφανιζόμενος ως πράκτορας

Σωφρονιστικός υπάλληλος εξαπατούσε πολίτες εμφανιζόμενος ως πράκτορας

Ως υπάλληλος της ΕΥΠ ή του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εμφανιζόταν σωφρονιστικός υπάλληλος και εξαπατούσε πολίτες, με πρόσχημα ότι μπορούσε να μεσολαβήσει στον ΟΔΔΥ για να αγοράσουν αυτοκίνητα, αποσπώντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά. Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, από τον Δεκέμβριο του 2012, για διάφορα αδικήματα.

Ως υπάλληλος της ΕΥΠ ή του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εμφανιζόταν σωφρονιστικός υπάλληλος και εξαπατούσε πολίτες, με πρόσχημα ότι μπορούσε να μεσολαβήσει στον ΟΔΔΥ για να αγοράσουν αυτοκίνητα, αποσπώντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, από τον Δεκέμβριο του 2012, για διάφορα αδικήματα.

Ο 35χρονος συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που τον παγίδευσαν μετά από καταγγελία 30χρονου, ο οποίος αντελήφθη την απάτη και ενημέρωσε τις αρχές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει εξαπατήσει, από το 2011, 26 άτομα από τα οποία απέσπασε συνολικά περισσότερα από 176.000 ευρώ.

Προκειμένου να πείθει τα θύματά του, ο συλληφθείς τούς έδειχνε και πλαστό έγγραφο, στο οποίο φαινόταν ότι έχει υπηρετήσει σε ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας και την ΕΥΠ.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Αλέξης Ακριθάκης: «Και να επιτέλους το ανεκδιήγητο, διηγημένο σε εικόνες»

Ήμουνα σίγουρος πως μια μέρα θα γινόμουνα ζωγράφος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024