Συντριπτικό το χτύπημα της κυβέρνησης στα ΑΕΙ, λέει ο Αλ.Τσίπρας
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στα πανεπιστήμια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του, τη Δευτέρα, με το Συντονιστικό Εκπροσώπων Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ. «Η κυβέρνηση επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στα πανεπιστήμια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του, τη Δευτέρα, με το Συντονιστικό Εκπροσώπων Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ. «Η κυβέρνηση επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε ότι «μάς ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπηρεσίες όπως η φοιτητική μέριμνα, η φύλαξη, οι βιβλιοθήκες, τα κέντρα δικτύων καταρρέουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους φοιτητές τους διδάσκοντες και την κοινωνία. Το ΕΜΠ, του οποίου είμαι απόφοιτος και τιμώ, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα».
Η κυβέρνηση επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα οποία είναι τα μεγαλύτερα ιστορικά πανεπιστήμια, αποστερώντας τους το απαραίτητο για τη λειτουργία τους υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό. Δυστυχώς, πρόσθεσε, αυτό σημαίνει εκχώρηση ζωτικών δραστηριοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τελικά επιβολή διδάκτρων.
Με τις αναιτιολόγητες, παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις στερείται η νέα γενιά από αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου σπουδές και η χώρα από την απαραίτητη έρευνα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αντικαταστήσει τον αναγκαίο διάλογο με τα πανεπιστήμια με συνεχείς εισαγγελικές παρεμβάσεις καταργώντας το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο – Αναζητείται ο δράστης
- Νέα δεδομένα για τον Πίτερς: «Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την πλευρά του…»
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442