Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόθυμος να προσφέρει κοινωφελές έργο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πρόθυμος να προσφέρει κοινωφελές έργο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης η οποία του επιβλήθηκε για φορολογική απάτη προσφέροντας κοινωφελές έργο κι όχι παραμένοντας υπό κατ' οίκον κράτηση. Αυτό δήλωσε συνήγορός του στο πρακτορείο ειδήσεων AGI, διευκρινίζοντας πως σχετικό αίτημα θα υποβληθεί σε δικαστήριο του Μιλάνου εντός μίας εβδομάδας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης η οποία του επιβλήθηκε για φορολογική απάτη προσφέροντας κοινωφελές έργο κι όχι παραμένοντας υπό κατ’ οίκον κράτηση. Αυτό δήλωσε συνήγορός του στο πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Ο κεντροδεξιός πολιτικός, 77 ετών, κρίθηκε ένοχος για απάτη διότι ο τηλεοπτικός του όμιλος Mediaset έδινε στις αρχές ψευδή στοιχεία για τα ποσά τα οποία κατέβαλε για πνευματικά δικαιώματα ώστε να μειώνονται οι φορολογικές του οφειλές. Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα τρία έτη έχουν παραγραφεί.

Λόγω της ηλικίας του, θα εκτίσει την ποινή είτε μένοντας υπό κατ’ οίκον κράτηση ή προσφέροντας κοινωφελείς υπηρεσίες.

Ο δικηγόρος Φράνκο Κόπι δήλωσε στο πρακτορείο ότι θα υποβάλει το αίτημα του Μπερλουσκόνι σε δικαστήριο του Μιλάνου μέσα σε μία εβδομάδα κι ότι οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν αργότερα.

Οι κοινωφελείς υπηρεσίες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: από τη φροντίδα γηραιών και αναπήρων ανθρώπων ώς τον καθαρισμό πάρκων και πεζοδρομίων κ.ά. Δεν είναι ακόμα σαφές τι θα κληθεί να κάνει ο δισεκατομμυριούχος Μπερλουσκόνι, που ελάχιστοι στην Ιταλία θα μπορούσαν να τον φανταστούν να μαζεύει ξερά φύλλα από ένα πάρκο ή να σκουπίζει πεζοδρόμια.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που έχει με την δικαιοσύνη απειλούν να τερματίσουν την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του στα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας. Ο ίδιος επιμένει να λέει ότι οι αλλεπάλληλες δίκες του οφείλονται σε αριστερούς δικαστές που θέλουν να τον καταστρέψουν πολιτικά.

Την Παρασκευή επιτροπή της Γερουσίας αποφάσισε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης να αποπεμφθεί από το Κοινοβούλιο, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για φορολογική απάτη -της πρώτης τελεσίδικης καταδίκης του έπειτα από 20 χρόνια δικών. Για να χάσει την έδρα του πρέπει η απόφαση της επιτροπής να επικυρωθεί με ψηφοφορία από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024