Διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Υγεία, διοργανώνει ο ΣΦΕΕ
Την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στον χώρο της Υγείας έχει ο διαγωνισμός «ΣΦΕΕ Innovation Project», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με την υποστήριξη των Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC).
Την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στον χώρο της Υγείας έχει ο διαγωνισμός «ΣΦΕΕ Innovation Project», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με την υποστήριξη των Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC).
Μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους, διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ καθώς και μια θέση στο πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας και ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της στενής συνεργασίας με τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και μέσω του οικοσυστήματος «εργαλείων» του ID-GC για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Και πρόσθεσε ότι «οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο κλάδο της υγείας και δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε εμπράκτως τους ερευνητές και επιστήμονες της χώρας μας βοηθώντας τους να υλοποιήσουν την ιδέα τους στην Ελλάδα. Άλλωστε η καινοτομία είναι ο λόγος ύπαρξής μας, είναι στο DNA των εταιριών έρευνας και ανάπτυξης και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φαρμακευτικής αγοράς. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να επιβραβεύσουμε την καινοτομία, προάγοντας παράλληλα την υγεία.»
Ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, σημειώσε από την πλευρά του ότι «η ανάπτυξη, θα προέλθει μέσω της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και χωρίς την προώθηση της καινοτομίας, δεν μπορεί να υπάρξει. Στο υπουργείο Υγείας έχουμε ολοκληρώσει μια στρατηγική με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνεται και πρόγραμμα για έξυπνη εξειδίκευση και προαγωγή της καινοτομίας».
health.in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)

