Στο 2ο Scooter Festival – Athens 2013 επιχειρείται η διεύρυνση της βάσης των επισκεπτών με περισσότερους εκθέτες, παράλληλες εκδηλώσεις, δράσεις και δρώμενα.

Με δεδομένο το στατιστικό στοιχείο ότι 7 στα 10 δίτροχα που πωλούνται πλέον στην Ελλάδα είναι scooter (κυρίως μέχρι 250 κ.εκ.), η διοργάνωση αυτή παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον καθώς εκεί θα βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα νέα μοντέλα των κατασκευαστών αλλά και εναλλακτικές προτάσεις βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Την κεντρική αυλή θα καταλαμβάνουν οι κατηγορίες των 50 και των 125 κ.εκ. καθώς και τα ηλεκτρικά scooter. Παράλληλα, θα παραδίδονται μαθήματα ασφαλούς οδήγησης από την σχολή «Ride It» σε καθημερινή βάση αλλά και μαθήματα πρώτων βοηθειών από διασώστες του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο του Scooter Festival θα πραγματοποιηθεί και το Gazi Motofestival – Athens 2013 το οποίο, κόντρα στην ραγδαία «σκουτεροποίηση» της μοτοσικλετιστικής κοινότητας, στοχεύει να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού για τη μοτοσικλέτα και να αναδείξει την fun πλευρά της μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν εκθέσεις customized motos, κλασικών μοτοσικλετών, γλυπτική σε moto, συμμετοχή σε club μοτοσυκλετιστών, μαθήματα οδήγησης, ακόμη και… «Γύρο του Θανάτου»!

Η έκθεση θα γίνει στην εξωτερική αυλή (10 στρεμμάτων περίπου) της «Τεχνόπολις» καθώς και σε μέρος των εσωτερικών χώρων. Στον εξωτερικό χώρο, σε πάρκο 2 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί το «Adventure Park» για οχήματα και μοτοσικλέτες για χρήση σε χωμάτινες διαδρομές.

Ο χώρος της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αποτελεί ένα μοναδικό βιομηχανικό μουσείο με εύκολη πρόσβαση από παντού (μετρό, λεωφορεία, parking).

Οι ώρες λειτουργίας του festival είναι: 16:00-22:00 την Παρασκευή 04/10 και 11:00-22:00 το Σάββατο και την Κυριακή 05 και 06/10.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες: www.scooterfestival.gr καιhttps://www.facebook.com/ScooterFestival

auto.in.gr