Εντολές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού προς μέλη των «ταγμάτων εφόδου» να εξαφανισθούν από προσώπου γης για να μη λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη αποκαλύπτονται από τους διαλόγους που έχει καταγράψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει «Το Βήμα», στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά ακούγεται σε συνομιλίες να μιλά για συμμετοχή του σε κυκλώματα εκβιαστών που επιχειρούν να ελέγξουν νυχτερινά κέντρα στη λεωφόρο Συγγρού.

Ακόμη στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. περιέχεται συνομιλία του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, να επιρρίπτει ευθύνες στη σύζυγό του για την επιβαρυντική κατάθεσή της αλλά και για όλες τις ενέργειές της μετά τη δολοφονική επίθεση.

Μάλιστα σε δεύτερη φάση ο Γ.Ρουπακιάς φέρεται να εκφράζει την ανησυχία του για την κράτησή του στις φυλακές Μαλανδρίνου επισημαίνοντας ότι «είναι εδώ και ο Άλκετ Ριζάι».

Εντυπωσιακός είναι ακόμη ο διάλογος μεταξύ ατόμων του οικογενειακού περιβάλλοντος του Γ.Ρουπακιά οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη όπου ανάμεσα στα άλλα λένε:

«Ήθελα να τον πιάσω από τον λαιμό (τον Κασιδιάρη) και να του πω ρε κερατά μου, ποιος τους εκπαίδευσε γι’ αυτό το θέμα, ποιος τους είπε να γίνονται δολοφόνοι. Εσύ τους έκανες και εσύ ο ίδιος αυτή την στιγμή τους απαρνείσαι. Εγώ αν ήμουν στην θέση του Γιώργου θα είχα ανοίξει το στόμα μου και θα τους είχα κάψει κι ας πέθαινα. Θα άνοιγα το στόμα μου και θα τα έλεγα με το νι και με το σίγμα κι ας με σκοτώνανε. Αλλά θα τους ξεφτίλιζα, θα τους έβγαζα, θα τους ξεμπρόστιαζα.»

Σύμφωνα με τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους ένα υψηλόβαθμο μέλος της Χρυσής Αυγής που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της οργάνωσης σε όλο τον Πειραιά και κατηγορείται για εγκληματικές επιθέσεις επικοινώνησε με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε καταγεγραμμένη συζήτηση στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, «ο Λαγός μού είπε μην ανέβεις μου λέει. Γιατί κάποιος μου λέει, μιλάνε μέσα από τα γραφεία και θα σε κάψουνε μου λέει σίγουρα. Έχεις δώσει και πολλά OK. Έχεις φανεί και πολύ. Και θέλουν να σου κάνουν ζημιά μου λέει. Να το ξέρεις.»

Στέλεχος της Χρυσής Αυγής ακούγεται να μιλά πώς ο ίδιος και η οργάνωση της Νίκαιας στόχευαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε απομαγνητοφωνημένο διάλογο, «είχα βάλει στο μάτι αυτόν τον χοντρό, τον κοντό και τον είδα ξαφνικά σε συγκέντρωση στη Νίκαια του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά πάω στη Νίκαια και μου δείχνουν φωτογραφίες του. Λέω αυτός θα είναι στάνταρ και λέω αφήστε τον, θα τον γ… εγώ.»

Ύβρεις και απειλές μετά τη σύλληψη Ρουπακιά

Σύμφωνα με το Έθνος, τον αρχικό τρόμο που τους καταλαμβάνει μετά τη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, διαδέχονται ύβρεις και απειλές.

Ετσι, ενδεικτικά, στις αρχικές συνομιλίες με τον Πατέλη ένας από τους Χρυσαυγίτες, κλαίγοντας, λέει:

«Ρε μαλ…. κοίτα τι μου κάνανε ρε φίλε, παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Δεν μπορώ ρε μαλ.. είμαι πολύ δυστυχισμένος»

Και όταν ο παρηγορητικός λόγος του Πατέλη κρίνεται ανεπαρκής, ο συνομιλητής του καταρρέει: «Δώσε μου δύναμη, μη με κλ… και συ μπουρδ…».

Αλλοι πάλι μέσα στον πανικό τους προτιμούν τις απειλές:

«Το πριονίδι δεν θα τελειώνει» … «να τους καθαρίσουμε εμείς αργά και βασανιστικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ