Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πυρήνας της Νίκαιας επικοινωνούσε με τον Λαγό, λέει προστατευόμενος μάρτυρας

Ο πυρήνας της Νίκαιας επικοινωνούσε με τον Λαγό, λέει προστατευόμενος μάρτυρας

Ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια βρισκόταν σε απευθείας επικοινωνία με τον βουλευτή Γ.Λαγό, ο οποίος φέρεται να μιλούσε απευθείας με τον «αρχηγό» από τον οποίο λάμβανε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές, φέρεται να λέει στην κατάθεσή του στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προστατευόμενος μάρτυρας, πρώην μέλος της οργάνωσης. Ο ίδιος φέρεται να τονίζει ότι ο Γ.Ρουπακιάς είχε κεντρικό ρόλο στην Τοπική Οργάνωση της ΧΑ στην περιοχή.

Ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια βρισκόταν σε απευθείας επικοινωνία με τον βουλευτή Γ.Λαγό, ο οποίος φέρεται να μιλούσε απευθείας με τον «αρχηγό» από τον οποίο λάμβανε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές, φέρεται να λέει στην κατάθεσή του στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ.Βουρλιώτη, προστατευόμενος μάρτυρας, πρώην μέλος της οργάνωσης.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει ότι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιάς ανήκε μαζί με άλλους τέσσερις στο στενό πυρήνα της τοπικής της Νίκαιας, η οποία ήταν σε απευθείας επαφή με τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή Γ.Λαγού.

Σύμφωνα με την πολύ κρίσιμη κατάθεση, εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και στέλεχος της οργάνωσης της Νίκαιας υποδείκνυε στα μέλη της να δηλώνουν σε περίπτωση που συνέβαινε «οτιδήποτε» πως δεν ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και να δηλώνουν άγνοια.

Το εν λόγω στέλεχος, σύμφωνα με την μαρτυρική κατάθεση, ενημέρωνε για τα πάντα τον βουλευτή, συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να μιλούσε απευθείας με τον «αρχηγό» από τον οποίο λάμβανε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές.

Ο μάρτυρας φέρεται να εμπλέκει στην υπόθεση και αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας, τον οποίο κατονομάζει.

«Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της Αστυνομίας η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας. Σε κάθε εκδήλωση είχαμε τις πλάτες της Αστυνομίας», φέρεται να λέει.

Τέλος, ο μάρτυρας αναφερόμενος στη δομή της οργάνωσης Νίκαιας φέρεται να υποστηρίζει ότι κάτω από τον κλειστό πενταμελή πυρήνα της, λειτουργούσαν μεταξύ άλλων, και «οι κένταυροι των ανηλίκων», παιδιά δηλαδή 14-17 ετών τα οποία στρατολογούνταν και είχαν υπεύθυνό τους πρόσωπο με το όνομα Τάσος.

Στην κατάθεσή του, άλλος προστατευόμενος μάρτυρας, μεταξύ άλλων φέρεται να αναφέρει ότι μετά την εισχώρησή του στη Χρυσή Αυγή κατάλαβε «ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα, αλλά για μια οργάνωση που στόχευε στη βία και μάλιστα όχι απλή βία -αυτοί ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να αφαιρέσουν ζωές αν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλος τους».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την κατάθεσή του, ο μάρτυρας αναφέρεται σε προστασία που παρείχαν μέλη της οργάνωσης σε μετανάστες μικροπωλητές στα παζάρια του Πειραιά και του Σχιστού Κορυδαλλού, από τους οποίους η Χρυσή Αυγή αμειβόταν με προμήθεια επί των εισπράξεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024