Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χειροπέδες στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Χειροπέδες στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Μπαράζ συλλήψεων στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των συλληφθέτων ο αρχηγός Ν.Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος. Συνελήφθησαν επίσης ο «πυρηνάρχης» Νίκαιας Πατέλης και δύο αστυνομικοί. Καταζητείται ο Χρ.Παππάς. Έρευνα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητεί ο Άρειος Πάγος. Κατά πληροφορίες, τρία πιστόλια χωρίς σχετική άδεια βρέθηκαν στο σπίτι του Μιχαλολιάκου. 

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον καθ’ ομολογίαν του ιδίου δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια.

Πριν από λίγη ώρα παραδόθηκε και ο βουλευτής Νίκος Μίχος. «Ήρθα μόνος μου, ζήτω η Δημοκρατία» είπε μπαίνοντας στο κτίριο της ΓΑΔΑ και επευφημούμενος από περίπου 500 συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες.


Κ
ατά τις έρευνες στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, 43.100 ευρώ σε μετρητά, φυσσίγγια, σφαίρες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και USB.

Συνολικά έχουν γίνει γίνει 19 συλλήψεις, πέντε βουλευτών και 13 στελεχών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει συνομιλήσει με την αντιτρομοκρατική και να πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα, αλλά οι πληροφορίες δεν μπορούν ακόμη να διασταυρωθούν.

Όλοι οι συλληφθέντες θα μεταχθούν στα δικαστήρια στις 18:00.

Σύλληψη δύο αστυνομικών

Ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες είναι δύο αστυνομικοί, μία ανθυπαστυνόμος και ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η εμπλοκή του φρουρού στην Χρυσή Αυγή προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Και οι δύο εμπλέκονται σε πέντε υποθέσεις περιέργων θανάτων, καθώς και για υπόθεση θανάτου αλλοδαπού, ο οποιος πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του, βασανίστηκε και πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Η σύλληψη Μιχαλολιάκου

Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ ήταν ο πρώτος που συνελήφθη γύρω στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, συνοδεία εισαγγελέα, έφτασαν στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου, χτύπησαν το κουδούνι και στην συνέχεια ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ακολούθως, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον συνέλαβαν, χωρίς ο ίδιος να προβάλει καμία αντίσταση.

«Πες στους Κλουζό ότι μετακόμισα»

Ο Ηλίας Παναγιώταρος προσήλθε μόνος και παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ λέγοντας στον φρουρό «πες στους Κλουζό ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μετακόμισα». Στην συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του πέρασαν χειροπέδες. Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της ΧΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι συνελήφθη πρόεδρος κόμματος για «γελοιότητες και αστεία πράγματα».

«Ντροπή τους, ο κόσμος τα βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει την Χρυσή Αυγή είτε με αυτό το όνομα, είτε με κάποιο άλλο» είπε ακόμη.

Όλοι οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.

Στην Αντιτρομοκρατική προσήλθαν και οι Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εντάλματα σε βάρος τους.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.

Συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών πραγματοποιούνται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του συνδέσμου στη Μεσογείων και στη Δηλιγιάννη, στον σταθμό Λαρίσης, έπειτα από sms που εστάλη: «Προσοχή. Έκτακτο. Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα. Άπαντες στα γραφεία μας στην λεωφόρο Μεσογείων».

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Πέραν από τις συλλήψεις για την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη αναφέρει ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για συμμετοχή κι άλλων προσώπων στις δραστηριότητες αυτές.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι’ αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.


Νένα Σώκου – Άννα Ανδίρα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024