Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενιαία στάση των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Ενιαία στάση των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Την «ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου» ζητεί το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις με τις συλλήψεις στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. «Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως σημειώνεται, θέτουν το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και προτείνουν την «ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες», «πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης (νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο αντιρατσιστικός νόμος, χρηματοδότηση κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κλπ )».

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «σε περίπτωσηπαραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής θα εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος».

Τονίζει δε, σε αυτό το πλαίσιο, ότι «μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Τέλος, σημειώνεται ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς», ότι «συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα» και πως «μικροκομματικές λογικές δεν χωρούν».

«Τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Όλα τα κόμματα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να υιοθετήσουν μια αντινεοναζιστική ατζέντα» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι οι νεοναζιστικές ιδέες πρέπει να αντιμετωπιστούν ποινικά «αλλά κυρίως πολιτικά».

Μιλώντας στο Mega και κληθείς να σχολιάσει τη μήνυση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «είναι τιμή μας που το έκανε αυτό μια νεοναζιστική οργάνωση».

Επιπλέον, υπενθύμισε τις προτάσεις που κατέθεσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για άμεση προώθηση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της ΧΑ και συνέχιση ως «άμεση προτεραιότητα» των διαδικασιών της Δικαιοσύνης σχετικά με τους φακέλους που έχουν έρθει στα «χέρια» της.

«Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Δικαιοσύνης, βρίσκεται στο σωστό δρόμο» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε δηλώσεις του στη Δημόσια Τηλεόραση. Όπως επισήμανε, το ΠΑΣΟΚ μίλησε πρώτο για αυτή την «εγκληματική οργάνωση» και πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024