Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σφίγγει ο κλοιός για βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αδιάσειστα στοιχεία για (τουλάχιστον τρεις) βουλευτές της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι προκύπτουν από την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει το πόρισμά του και να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Για τα αυτόφωρα αδικήματα (κακουργήμα, στην περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης) μπορεί να συλληφθεί βουλευτής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αδιάσειστα στοιχεία για (τουλάχιστον τρεις) βουλευτές της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι προκύπτουν από την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δράση της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης.

Στοιχεία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι έχουν προκύψει και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να γίνει και άρση του τραπεζικού απορρήτου για λογαριασμούς βουλευτών αλλά και στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα του κ. Βουρλιώτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, θα σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις όχι μόνο σε ποινικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν, των αυτόφωρων κακουργημάτων -στην κατηγορία αυτή θεωρείται ότι ανήκει και η εγκληματική οργάνωση-μπορεί να επιληφθεί απευθείας η τακτική Δικαιοσύνη και δεν απαιτείται προηγούμενη άρση της ασυλίας από το κοινοβούλιο σε περίπτωση που στο στόχαστρο των Αρχών βρεθούν βουλευτές και προκριθεί η έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Star την Παρασκευή εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα (από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά), ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι για τα αυτόφωρα αδικήματα μπορεί να συλληφθεί βουλευτής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024