Επικίνδυνη η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείου, προειδοποιεί ο ΠΦΣ
Μόνο από εξειδικευμένα σημεία πώλησης, όπως τα φαρμακεία και με ευθύνη του φαρμακοποιού θα πρέπει να πωλούνται τα συμπληρώματα διατροφής και βιταμινών, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη για το επίμαχο ζήτημα.
Μόνο από εξειδικευμένα σημεία πώλησης, όπως τα φαρμακεία και με ευθύνη του φαρμακοποιού θα πρέπει να πωλούνται τα συμπληρώματα διατροφής και βιταμινών, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη για το επίμαχο ζήτημα.
Ο κ.Γεωργιάδης δέχεται πιέσεις από την Τρόικα να συναινέσει στην πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και βιταμινών και από άλλα σημεία, εκτός των φαρμακείων, όπως τα σούπερ μάρκετ.
Ο κ. Θεοδοσιάδης ωστόσο υπενθυμίζει ότι «επανειλημμένα έχουμε τονίσει πως τα ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Επομένως η χορήγηση τους πρέπει να γίνεται με τον αυστηρό έλεγχο του ΕΟΦ και μόνο από εξειδικευμένα κέντρα πώλησης, όπως είναι τα φαρμακεία και με ευθύνη του φαρμακοποιού, ο οποίος έχει την απαραίτητη επιστημονική και επαγγελματική συγκρότηση και γνώση. Είναι φάρμακα και όχι καταναλωτικά προϊόντα. Η ανεξέλεγκτη πώληση τους εγκυμονεί κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.»
health.in.gr
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442