Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επταθέσιο Skoda Yeti από το 2016

Επταθέσιο Skoda Yeti από το 2016

Το επόμενο μεγάλο –κυριολεκτικά- στοίχημα της Skoda είναι η προσθήκη μιας επταθέσιας έκδοσης του SUV μοντέλου της.

Μετά την αποκάλυψη του ανανεωμένου Yeti στην 65η έκθεση της Φρανκφούρτης, η Skoda βολιδοσκοπεί την επόμενη και επταθέσια προσθήκη στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλο το οποίο στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην αγορά ως μοντέλου κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Δεδομένο είναι επίσης ότι σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και ένα μικρότερο αστικό SUV που θα έχει ως αφετηρία το Citigo, ωστόσο, προς το παρόν, η προτεραιότητα είναι η μεγαλύτερη εκδοχή του Yeti η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015.

«Ένα επταθέσιο μοντέλο είναι η λογική συνέχεια της γκάμας μας από την οπτική των πελατών μας. Η ενασχόληση μας με την κατηγορία των SUV θα πρέπει να συνεπάγεται και τα τυπικά Skoda χαρακτηριστικά, προσφέροντας χωρητικότητα. Σύμφωνα με αυτό σκεπτικό η 5+2 διάταξη φαίνεται να λειτουργεί άψογα», δήλωσε ο Dr. Frank Welsch, επικεφαλής εξέλιξης στη Skoda, επιβεβαιώνοντας το μεγαλύτερο Yeti.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους χαρακτηριστικά του το επταθέσιο Yeti αναμένεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με την έκδοση παραγωγής του VW CrossBlue Concept –ή αν προτιμάτε του επόμενου Tiguan- ξεκινώντας από την MQB πλατφόρμα σε μια επιμηκυμένη εκδοχή. Αυτό σημαίνει ότι το επταθέσιο Yeti θα επωφεληθεί επίσης τόσο από τους τελευταίας τεχνολογίας τετρακύλινδρους κινητήρες του γερμανικού ομίλου όσο και από τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας που αυτοί εισήγαγαν.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί, επίσης, στον παράγοντα χωρητικότητα-ευρυχωρία με το επταθέσιο Yeti να διαθέτει ταυτόχρονα με τη δυνατότητα φιλοξενίας επτά επιβατών και χώρο αποσκευών 380 λίτρων.

Παρά, τις αυξημένες του διαστάσεις που θα το καθιστούσαν ιδανικό για την φιλοξενία και ενός plug-in hybrid συνόλου, ο Dr Welsch φαίνεται να απορρίπτει την ιδέα για αργότερα ή μάλλον, καλύτερα να την αναβάλλει.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή θέση σε σχέση με τους στόχους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του στόλου μας, καθώς έχουμε στην γκάμα μας μικρά αυτοκίνητα με αποδοτικούς κινητήρες. Αυτό δεν ισχύει για άλλες φίρμες του ομίλου που πρέπει να εντάξουν άμεσα στην γκάμα τους υβριδικά και ηλεκτροκίνητα. Ωστόσο, μια μέρα θα το κάνουμε και αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της τσεχικής φίρμας.

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων που αφορούν ένα απώτερο μέλλον, το επταθέσιο SUV βρίσκεται καθ’ οδόν για να αποτελέσει μέρος της γκάμας της νέας γενιάς του Yeti που αναμένεται, με τη σειρά της, να λανσαριστεί το 2016.

auto.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024