Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ως πειρατές διώκονται από τη Ρωσία οι ακτιβιστές της Greenpeace

Ως πειρατές διώκονται από τη Ρωσία οι ακτιβιστές της Greenpeace

Βαρύτατες ποινές επιφυλάσσει η ρωσική δικαιοσύνης στους ακτιβιστές που έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία της Greenpeace στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Gazprom στη ρωσική Αρκτική. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται να διωχθούν ποινικά με την κατηγορία της πειρατείας, η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Οι οικολόγοι ακτιβιστές οι οποίοι έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία της Greenpeace στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην ρωσική Αρκτική, πρόκειται να διωχθούν ποινικά με την κατηγορία της πειρατείας, η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές η «επίθεση» στην οποία προέβησαν δύο ακτιβιστές της Greenpeace οι οποίοι προσπάθησαν να ανέβουν στην εξέδρα Πριραζλόμναγια της Gazprom, την πρώτη θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Ρωσίας στην Αρκτική, δημιούργησε τον κίνδυνο να προκληθεί μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά στην περιοχή ενώ αποτέλεσε επίσης παραβίαση της ρωσικής εθνικής κυριαρχίας.

«Όταν ένα ξένο πλοίο γεμάτο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που προορίζεται για άγνωστους σκοπούς και μια ομάδα ανθρώπων που δηλώνουν οικολόγοι ακτιβιστές προσπαθούν να κάνουν έφοδο σε μια εξέδρα άντλησης (πετρελαίου), υπάρχουν θεμιτές αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις τους», ανέφερε η ρωσική εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Η διαδήλωση τερματίστηκε με την σύλληψη των σχεδόν 30 ακτιβιστών οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο και του ίδιου του πλοίου, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο της Ολλανδίας.

Οι ρωσικές αρχές ρυμουλκούσαν το Arctic Sunrise προς το λιμάνι του Μούρμανσκ στην Αρκτική σήμερα.

Η Greenpeace κατήγγειλε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των οικολόγων ακτιβιστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024