Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο Φίλιπ Ρέσλερ από την ηγεσία των Φιλελεύθερων

Παραιτήθηκε ο Φίλιπ Ρέσλερ από την ηγεσία των Φιλελεύθερων

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Φιλελεύθερων (FDP) ανακοίνωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέλσερ, δρομολογώντας αλλαγές στο κόμμα του στήριξε τη δεύτερη θητεία της Μέρκελ, αλλά έμεινε εκτός Βουλής. Αλλαγές αναμένονται και στο κόμμα των Πρασίνων.

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Φιλελεύθερων (FDP) ανακοίνωσε ο Φίλιπ Ρέλσερ, δρομολογώντας αλλαγές στο κόμμα του στήριξε τη δεύτερη θητεία της Μέρκελ, αλλά έμεινε εκτός Βουλής. Αλλαγές αναμένονται και στο κόμμα των Πρασίνων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι ζήτησε «να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως προέδρου για να μπορέσει το κόμμα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα».

Στις εκλογές συγκέντρωσε ως υποψήφιος μόλις 2,6% των ψήφων στην εκλογική περιφέρειά του στην Κάτω Σαξονία.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ηγείται του FDP στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες χρειάζονται «ένα νέο προσανατολισμό», καθώς και να κερδίσουν και πάλι το σεβασμό των ψηφοφόρων, δήλωσε ο Λίντνερ.

Το FDP, σύμμαχος της Μέρκελ αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, συγκέντρωσε 4,8% των ψήφων στις εκλογές, αποτυγχάνοντας να φθάσει το 5% που είναι απαραίτητο για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Είναι η πρώτη φορά από τη δημιουργία του, το 1948, που δεν θα εκπροσωπείται στην Μπούντεσταγκ και αυτό συμβαίνει, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε συγκεντρώσει το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του (14,6%).

Αλλαγές και στους Πράσινους

Αλλαγές αναγγέλλονται επίσης στην ηγεσία των Πρασίνων, το οποίο συγκέντρωσε το 8,4% των ψήφων, με αποτέλεσμα να γίνει το μικρότερο κόμμα στην Μπούντεσταγκ.

Θα υπάρξει «ένα νέο οργανόγραμμα» δήλωσε η γενική γραμματέας του κόμματος Στέφι Λέμκε.

Το κόμμα αυτό, που πριν από δύο χρόνια είχε 20% στις δημοσκοπήσεις, διεξήγαγε μια κακή προεκλογική εκστρατεία ενώ το βάρυναν επίσης υποψίες από το παρελθόν ότι ανέχεται την παιδεραστία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024