Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ασφαλή επαναλειτουργία του Λιγνιτωρυχείου Χωρεμίου στην Μεγαλόπολη θα ενημερωθεί αύριο η Διαρκής Επιτροπή Παράγωγης και Εμπορίου της Βουλής από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό. Η εκτεταμένη […]

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ασφαλή επαναλειτουργία του Λιγνιτωρυχείου Χωρεμίου στην Μεγαλόπολη θα ενημερωθεί αύριο η Διαρκής Επιτροπή Παράγωγης και Εμπορίου της Βουλής από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Η εκτεταμένη κατολίσθηση που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα του ορυχείου Χωρεμίου του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης δεν έχει επηρεάσει την τροφοδοσία των δύο λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που  διασφαλίζεται από τα υπόλοιπα πεδία των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.

Με βάση τις μετρήσεις που καταγράφονται στο τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται ότι, το φαινόμενο της κατολισθήσεως έχει σταματήσει, γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή έναρξη των εργασιών αποκαταστάσεως. Σημειώνεται πως το κοίτασμα Χωρεμίου – Μαραθούσας έχει ολικό βάθος 140 μέτρων. 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr