To μπαλάκι «στο γήπεδο της Μέρκελ», λέει ο Πέερ Στάινμπρουκ
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, παραδέχτηκε πως το κόμμα δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει και είπε πως πλέον το «μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Μέρκελ» για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Συγχαίροντας την καγκελάριο, αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως η Μέρκελ έχει την πρωτοβουλία κινήσεων για να αναζητήσει πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ. Ο Στάινμπρουκ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να πάρει χαρτοφυλάκιο σε πιθανό μεγάλο συνασπισμό.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, παραδέχτηκε πως το κόμμα δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει και είπε πως πλέον το «μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Μέρκελ» για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Ο Στάινμπρουκ έχει επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να μην επιδιώξει χαρτοφυλάκιο σε πιθανό μεγάλο συνασπισμό.
Συγχαίροντας την καγκελάριο λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης, αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως η Άνγκελα Μέρκελ έχει την πρωτοβουλία κινήσεων για να αναζητήσει πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ.
Ο Στάινμπρουκ αναγνώρισε ότι «ναι μεν η δύναμή μας αυξήθηκε, αλλά περιμέναμε παραπάνω, δεν τίθεται θέμα». Οι Χριστιανοδημοκράτες «κατάφεραν μία μεγάλη νίκη, τους συγχαίρουμε», είπε ο Στάινμπρουκ.
Διακηρυγμένος στόχος του SPD ήταν όχι μόνο να ανακάμψει από το ναδίρ του 2009 (κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνει μόνο σε ορισμένο βαθμό), αλλά να κυβερνήσει με τους Πράσινους.
Στην κοινή συνέντευξη με τους υπόλοιπους επικεφαλής υποψηφίους στις 21:30 ώρα Ελλάδας, ο Στάινμπρουκ επιβεβαίωσε ότι δεν θα πάρει μέρος σε πιθανή κυβέρνηση CDU και SPD.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442