Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς λειτουργεί η Χρυσή Αυγή στη Νίκαια

Πώς λειτουργεί η Χρυσή Αυγή στη Νίκαια

Να διεισδύσει ακόμα και σε κατεξοχήν λαϊκές περιοχές έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενη την ανεργία, τη φτώχεια και τη μετανάστευση. Ειδικά στη Νίκαια, η παρουσία της οργάνωσης έγινε αισθητή το 2011.

Να διεισδύσει ακόμα και σε κατεξοχήν λαϊκές περιοχές έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενη την ανεργία, τη φτώχεια και τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, ήδη από το 2011 η οργάνωση έκανε αισθητή την παρουσία της στη Νίκαια, προχωρώντας σε ενημερωτικές πολιτικές δράσεις με διανομή εφημερίδων, φυλλαδίων και εντύπων της οργάνωσης, εθελοντικές αιμοδοσίες, αλλά και διανομή τροφίμων και ρουχισμού μόνο για Έλληνες.

Τώρα, η Τοπική Οργάνωση της περιοχής αποτελεί μία από τις πιο σκληροπυρηνικές της Χρυσής Αυγής, τα γραφεία της οποίας επισκέπτονται αρκετά συχνά τόσο ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος όσο και βουλευτές του κόμματος.

Μιλώντας στα Νέα, ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει πως η δημιουργία γραφείων στη Νίκαια ήταν μια στοχευμένη και καλά μελετημένη κίνηση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. «Και αυτό γιατί παραδοσιακά είναι ένας αριστερός δήμος. Κάνοντας, λοιπόν, η Ακροδεξιά δράσεις εδώ, ουσιαστικά στέλνει το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρχει σε μία τέτοια περιοχή. Βέβαια δεν θα μπορούσε να περπατήσει το εγχείρημά της εάν δεν είχε βρει πρόσφορο έδαφος» σημειώνει.

«Ανεργία, φτώχεια και μετανάστευση. Παραδοσιακά η περιοχή μας είχε μετανάστες και μάλιστα, επειδή οι Έλληνες έφυγαν από το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, ήρθαν οι μετανάστες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία υπήρχαν καταστήματα που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. Έχοντας ως αφετηρία αυτόν τον καμβά των προβλημάτων, η οργάνωση προσπαθεί να παρέμβει στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τα Νέα, αγαπημένη συνήθεια της Τοπικής Οργάνωσης ήταν και παραμένουν οι πεζοπόρες και μηχανοκίνητες πορείες στα στενά του δήμου, όπου κρατώντας ελληνικές σημαίες μοιράζουν έντυπο υλικό, την εφημερίδα της οργάνωσης και φυλλάδια με τις θέσεις τους. Μάλιστα, από τις τελευταίες αντίστοιχες πολιτικές δράσεις ήταν αυτή στις 31 Αυγούστου, στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Διαβάστε περισσότερα στα Νέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024