Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι βάρβαρες πολιτικές γεννούν τον εφιάλτη του νεοναζισμού» λέει ο Τσίπρας

«Οι βάρβαρες πολιτικές γεννούν τον εφιάλτη του νεοναζισμού» λέει ο Τσίπρας

Σε κίνδυνο βρίσκονται η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή στην Ελλάδα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Φρανκφούρτη και προειδοποίησε ότι «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές». Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς, ο κ.Τσίπρας, αναφερόμενος στην κρίση, είπε ότι «η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών».

Σε κίνδυνο βρίσκονται η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή στην Ελλάδα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Φρανκφούρτη και προειδοποίησε ότι «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές».

«Ως εδώ! Η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) μαζί με την αντιπρόεδρο του κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, τόνισε ότι από τα χρήματα της «ονομαζόμενης», όπως είπε, διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία.

«Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών» ανέφερε και σημείωσε ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την στήριξή του στην θέση της γερμανικής Αριστεράς για κατώτατο μισθό στα 10 ευρώ ανά ώρα, επισημαίνοντας ότι, αν ο γερμανός εργαζόμενος ζει αξιοπρεπώς, υπάρχει ελπίδα και για τον έλληνα εργαζόμενο. «Αν όμως ο έλληνας εργαζόμενος ζει στην αναξιοπρέπεια, τότε υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσει και ο γερμανός εργαζόμενος» είπε χαρακτηριστικά και καταδίκασε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες, υπογράμμισε, δεν αποτελούν λύση, όπως υποστηρίζει η Μέρκελ.

«Αυτό είναι ψέμα. Η λιτότητα έχει αποτύχει τρεις φορές και πάμε για την τέταρτη. Η λιτότητα ανακυκλώνει την κρίση. Με δάνεια πάνω σε δάνεια δεν υπάρχει λύση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν έχει κάτι πολύ διαφορετικό να προτείνει, για αυτό και οι ψηφοφόροι επιλέγουν το «αυθεντικό» και προειδοποίησε το SPD φέρνοντας το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, «συνεργάζεται με την Δεξιά και έτσι εξαφανίστηκε ένα ιστορικό κόμμα».

Σχολιάζοντας, τέλος, σχετικές δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα, τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές, αλλά οι τράπεζες.

Η κ. Βάγκενκνεχτ από την πλευρά της, αναφερόμενη στην ελληνική κρίση, υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση σήμερα και σημείωσε ότι τα 200 δισεκατομμύρια των προγραμμάτων θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί σε επενδύσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024