Δευτέρα 04 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
F1: Αλλαγές στη Σιγκαπούρη για πιο γρήγορους γύρους

F1: Αλλαγές στη Σιγκαπούρη για πιο γρήγορους γύρους

Κατάργηση ενός σικέιν και ασφαλτόστρωση σε αρκετά τμήματα της διαδρομής έγιναν στο circuit της Marina Bay, στη Σιγκαπούρη προκειμένου να αυξηθεί η ταχύτητα των μονοθέσιων.

Τροποποιήσεις στη χάραξη της διαδρομής του circuit της Marina Bay, στη Σιγκαπούρη αποφάσισαν οι διοργανωτές του αγώνα προκειμένου να αυξηθεί η ταχύτητα των μονοθέσιων.

Το σικέιν στη στροφή 10, αντικαταστάθηκε με μια απλή αριστερή στροφή. Ύστερα από δοκιμές που έκανε στον προσομοιωτή το διοικητικό σώμα της F1, η προτάθηκε η αλλαγή στη χάραξη ώστε τα μονοθέσια να προσεγγίζουν το σημείο με ταχύτητα κατά 40 χλμ./ώρα μεγαλύτερη από ό,τι με την ύπαρξη του σικέιν.

Ο πρώτος που επικρότησε την αλλαγή ήταν ο Fernando Alonso, o οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ανέφερε ότι “… δουλεύοντας στον προσομοιωτή, με την αλλαγή στη στροφή 10 φέτος ο χρόνος γύρου στη Σιγκαπούρη μπορεί να είναι κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος”.

Άλλες τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα στο Grand Prix της Σιγκαπούρης είναι κάποια τμήματα με νέο ασφαλτοτάπητα στις τρεις πρώτες στροφές, στη στροφή 5, 8 και στο τμήμα μεταξύ των στροφών 13 και 14.

auto.in.gr

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 04 Μαϊου 2026
Cookies